Τα μπισκότα με σοκολάτα θεωρητικά δεν χρειάζονται καμία βελτίωση, αλλά δεν μπορούμε να αντισταθούμε σε μια μικρή προσθήκη στην κλασική συνταγή.

Αυτά τα μπισκότα με αμύγδαλα και σοκολάτα, τα οποία είναι και χωρίς γλουτένη, είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για αυτήν την παγωμένη μέρα.

Υλικά (για 12 περίπου μπισκότα):

  • ½ φλιτζάνι (120 γραμμάρια) βούτυρο αμυγδάλου
  • ¼ φλιτζάνι (55 γραμμάρια) ανάλατο βούτυρο ή βούτυρο χωρίς γαλακτοκομικά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλιτζάνι (100 γραμμάρια) κρυσταλλική ζάχαρη
  • ¼ φλιτζάνι (50 γραμμάρια) καστανή ζάχαρ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλιά της σούπας γάλα βρώμης
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι αμυγδάλου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 90 γραμμάρια σοκολάτα, χοντροκομμένη
  • 90 γραμμάρια καβουρδισμένα και αλατισμένα αμύγδαλα, χοντροκομμένα
  • χοντρό αλάτι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώσε δύο φύλλα ψησίματος με λαδόκολλα.

Στο μπολ ενός μίξερ χτύπα το βούτυρο αμυγδάλου, το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη. Χτύπα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει κρεμώδες, περίπου 3 λεπτά. Πρόσθεσε το εκχύλισμα βανίλιας, το αυγό και το γάλα και στη συνέχεια χτύπα μέχρι να ενωθούν.

Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα. Πρόσθεσε στο μίξερ και χτύπα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Πρόσθεσε περίπου τα τρία τέταρτα από τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και τη σοκολάτα και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η ζύμη θα είναι κολλώδης.

Ρίξε 3 κουταλιές της σούπας ζύμη στα προετοιμασμένα φύλλα ψησίματος—περίπου 6 μπισκότα ανά φύλλο. Στρώσε τις κορυφές των μπισκότων με μερικά από τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και τα κομμάτια σοκολάτας. Πασπάλισε από πάνω με λίγο χοντρό αλάτι, εάν το χρησιμοποιήσεις. Ψήσε τα μπισκότα μέχρι να ροδίσουν οι άκρες, αλλά το κέντρο να φαίνεται μαλακό, για 9 έως 11 λεπτά. Οι κορυφές θα φουσκώσουν ελαφρώς. Άσε  τα μπισκότα στο ταψί μέχρι να μπορέσεις να τα σηκώσεις, τουλάχιστον για 10 λεπτά. Αποθήκευσε τα μπισκότα σε αεροστεγές δοχείο για έως και 5 ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Συνταγή για τάρτα ψητής μελιτζάνας με κιμά και τυριά