Είναι η περίοδος που πειραματιζόμαστε με όλων των ειδών τις συνταγές. Αν αγαπάς το cheddar αυτή η συνταγή για μπισκότα θα γίνει η αγαπημένη σου. Θα σου πάρει περίπου 30 λεπτά για να προετοιμάσεις τη ζύμη και να ψήσεις. Επιπλέον τα υλικά που θα χρειαστείς είναι απλά.

Tι θα χρειαστείς:

2 κούπες (254 γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμα 1 κουταλιά baking powder 1/4 κουταλάκι σόδα 1 κουταλάκι αλάτι 6 κουταλιές (85 γρ) παγωμένο βούτυρο, κομμένο σε κύβους 1 κούπα (112 γρ) τυρί τσένταρ, τριμμένο 2 κουταλάκια ζάχαρη ή μέλι 3/4 κούπας + 2 κουταλιές παγωμένο γάλα

Πώς θα το φτιάξεις:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και στρώσε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ρηχό ταψί. Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε μαζί το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι. Πρόσθεσε το παγωμένο βούτυρο και το τυρί. Πρόσθεσε το μέλι και το γάλα και ένωσε τα υλικά για λίγα λεπτά. Μην παραχτυπήσεις, θες η ζύμη σου να μην είναι λεία αλλά με σβόλους.

www.handletheheat.com

Βάλε τη ζύμη σε έναν αλευρωμένο πάγκο και άνοιξέ τη σε πάχος 2εκ.

Με ένα cutter κόψε τα μπισκότα σου και προσπάθησε να μην στρίβεις το cutter. Βάλε τα μπισκότα στο ταψί αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.  Πασπάλισε τα μπισκότα με τυρί. Σ αυτό το σημείο τα μπισκότα μπορούν να μπουν στο ψυγείο αν θες να τα ψήσεις μία άλλη στιγμή. Σ αυτή την περίπτωση απλά θα προσθέσεις δύο λεπτά επιπλέον στο ψήσιμο. Διαφορετικά ψήσε μέχρι να ροδίσουν 12-15 λεπτά.

featured photo: www.handletheheat.com