Αυτή η συνταγή για εύκολα μπισκότα φυστικοβούτυρου παράγει μαλακά, μαστιχωτά μπισκότα, φτιαγμένα σε ένα μόνο μπολ χωρίς μίξερ και χωρίς να χρειάζεσαι πολύ χρόνο. Το τελευταίο τους βήμα περιλαμβάνει μία μεγάλη σταγόνα σοκολάτας.
Τι θα χρειαστείς:
6 κουταλιές της σούπας (85 γρ) ανάλατο βούτυρο
½ φλιτζάνι (130 γρ) κρεμώδες φυστικοβούτυρο
⅔ φλιτζάνι (132 γρ) καστανή ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1¼ φλιτζάνι (156 γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι (100 γρ) κρυσταλλική ζάχαρη
40 σοκολατένιες Hershey’s Kisses
Πώς να το φτιάξεις:
Προθέρμαινε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώσε ένα ρηχό ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μεγάλο μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, λιώσε το βούτυρο και το φυστικοβούτυρο (αυτό διαρκεί περίπου 45 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό στον φούρνο μικροκυμάτων). Ή, λιώσε το βούτυρο χωριστά και περιχύσε το φυστικοβούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακάτεψε μέχρι να έχεις ένα ομοιογενές λιωμένο μείγμα βουτύρου-φυστικοβούτυρου και στη συνέχεια ανακάτεψε την καστανή ζάχαρη.
Χτύπησε το αυγό και τη βανίλια μέχρι να ενωθούν με το μείγμα. Πρόσθεσε το αλάτι και τη μαγειρική σόδα και χτύπησε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε με ένα πιρούνι ή σπάτουλα μέχρι να γίνει μια αρκετά σφιχτή ζύμη.
Χώρισε κάθε μπισκότο σε 1,5 κουτάλι του γλυκού και πλάσε ένα μπισκότο.
Βάλε την κρυσταλλική ζάχαρη σε ένα μπολ και στη συνέχεια ρόλαρε τις μπάλες ζύμης στη ζάχαρη μέχρι να επικαλυφθούν εντελώς.
Τοποθέτησε τα μπισκότα σε απόσταση 5 εκατοστών μεταξύ τους. Ψήσε, ένα ταψί τη φορά, για 8 λεπτά. Τα μπισκότα θα φουσκώσουν και μπορεί να κάνουν μερικές ρωγμές στην κορυφή τους.
Ενώ ψήνονται τα μπισκότα, ξετύλιξε τα Hershey’s Kisses. Όταν βγουν τα μπισκότα από το φούρνο, πιέσε αμέσως ένα σοκολατάκι στο κέντρο κάθε μπισκότου, ώστε οι άκρες να ραγίσουν και το σοκολατάκι να κολλήσει στη μέση. Μην περιμένεις περισσότερο από ένα λεπτό αφού βγουν τα μπισκότα από τον φούρνο για να το κάνεις αυτό.
Βάλε τα μπισκότα στο ψυγείο για 30 λεπτά για να μην λιώσουν τα σοκολατάκια. Μόλις η σοκολάτα σφίξει, τα μπισκότα μπορούν να αποθηκευτούν σε θερμοκρασία δωματίου σε αεροστεγές δοχείο για έως και 5 ημέρες.