Θα χρειαστείς σχεδόν μισή ώρα για να έχεις τα πιο νόστιμα μπισκότα με άρωμα καραμέλας και καρύδας.
Για 24 μπισκότα θα χρειαστείς:
2 κούπες καστανή ζάχαρη
1/2 κούπα λευκή ζάχαρη
1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπα corn syrop
110γρ βούτυρο
1 κουταλάκι βανίλια
2 κούπες καρύδα τριμμένη
2 κούπες ψιλοκομμένα πεκάν
1 κουταλάκι αλάτι
Πως θα το φτιάξεις:
Σε ένα ταψί άπλωσε ένα αντικολλητικό χαρτί και προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε σε μέτρια θερμοκρασία τις ζάχαρες, το γάλα, το σιρόπι και το βούτυρο. Ανακάτευε να λιώσουν και να ενωθούν καλά.
Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράσει άφησε το για τρία λεπτά και μετά χαμήλωσε τη θερμοκρασία. Πρόσθεσε τη βανίλια.
Πρόσθεσε τα πεκάν και την καρύδα και ανακάτεψε με ένα κουτάλι για 4-5 λεπτά. Κλείσε τη θερμοκρασία και άφησε το μείγμα να κρυώσει.
Φτιάξε μπισκότα με τη ζύμη και άπλωσέ τα στο ταψί. Πασπάλισε με λίγο αλάτι και μόλις το μείγμα κρυώσει τελείως βάλε το ταψί στο ψυγείο για μία με δύο ώρες.
Για να διατηρήσεις τα μπισκότα θα πρέπει να τα κλείσεις σε ένα αεροστεγές βάζο το πολύ μέχρι επτά μέρες.