Χρειάζεσαι συνολικά 50 λεπτά για να φτιάξεις ακόμα ένα γλυκό για τα Χριστούγεννα. Αν αγαπάς τα σοκολατένια μπισκότα τα συγκεκριμένα θα τα βρεις ακαταμάχητα.
Τι θα χρειαστείς:
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις ¼ φλιτζάνι κακάο χωρίς ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι ½ φλιτζάνι βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια ¾ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας ⅔ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη ½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη 2 αυγά 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 1 κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι
Πώς θα τα φτιάξεις:
Βήμα 1: Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώσε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί που ψήνεις τα μπισκότα.
Βήμα 2: Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το κακάο, τo baking powder και 1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι.
Βήμα 3: Βάλε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία και άφησέ το να λιώσει για 3 έως 5 λεπτά. Πρόσθεσε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακάτεψε μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν μεταξύ τους καλά.
Βήμα 4: Σε ένα μπολ ανακάτεψε την καστανή ζάχαρη, τη λευκή ζάχαρη, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και δούλεψέ τα με το μίξερ μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα. Ρίξε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα σοκολάτας στο μείγμα αυγών και ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν καλά. Πρόσθεσε αργά το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας συνεχώς. Πρόσθεσε το μείγμα από το μπολ με το αλεύρι και δούλεψε χωρίς να το παρακάνεις.
Βήμα 5: Πλάσε με 6 μεγάλες μπάλες και αράδιασέ τις στο ταψί με 5 εκατοστά κενό μεταξύ τους. Πασπάλισε με λίγο αλάτι.
Βήμα 6: Ψήσε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ”απλώσουν” τα μπισκότα και να φουσκώσουν περίπου 14 έως 18 λεπτά. Όσο είναι ακόμα ζεστά πασπάλισε με λίγο ακόμα θαλασσινό αλάτι.
Βήμα 7: Μόλις είναι έτοιμα βγάλε τα με μία σπάτουλα και περίμενε μέχρι να κρυώσουν.