Για να φτιάξεις αυτά τα μαλακά, μαστιχωτά, απίστευτα εύκολα μπισκότα σοκολάτας με βρώμη χρειάζεσαι ένα μπολ και απλά υλικά: βρώμη, λιωμένο βούτυρο, καστανή ζάχαρη, κανέλα και μοσχοκάρυδο για μπαχαρικά.
Τι χρειάζεσαι:
1/2 φλιτζάνι (113 γρ.) ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
3/4 φλιτζανιού (150 γρ.) καστανή ζάχαρη, συσκευασμένη
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 και 1/4 φλιτζάνι (155 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι (86 γρ.) βρώμη
1/2 φλιτζάνι (85 γρ) κομματάκια σοκολάτας
Θαλασσινό αλάτι χοντρό ή επιτραπέζιο αλάτι (προαιρετικό, για πασπάλισμα από πάνω)
Πώς να το φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώσε ένα ρηχό ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήσε το στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε ελαφρά το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό, τη βανίλια, τα μπαχαρικά, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Ανακάτεψε και το αλεύρι και τη βρώμη μέχρι να γίνει μια ζύμη. Πρόσθεσε τα κομματάκια σοκολάτας.
Με ένα κουτάλι υπολόγισε τις ίδιες ποσότητες, φτιάξε μικρές μπάλες και στρώσε τις σε σειρά με απόσταση περίπου 6-7 εκατοστών μεταξύ τους. Πρόσθεσε επιπλέον κομματάκια σοκολάτας στις κορυφές κάθε μπάλας, αν θέλεις.
Ψήσε για 10 λεπτά! Πασπάλισε από πάνω θαλασσινό αλάτι μετά το ψήσιμο εάν θέλεις.
Άφησε τα μπισκότα να κρυώσουν για τουλάχιστον 5 λεπτά. Διατηρούνται καλά σκεπασμένα, σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 5 ημέρες.