SVpost_140124_a

Είναι μια απλή ζύμη για σοκολατένια μπισκότα, από τις πιο εύκολες και πιο νόστιμες που έχω δοκιμάσει. Το ψήσιμο μετά την επικάλυψή τους με την άχνη ζάχαρη είναι που τους δίνει την ιδιαίτερη ασπρόμαυρη εμφάνισή τους. Τα υλικά για 30 κομμάτια είναι: 

½ κούπα κακάο σε σκόνη

¾ κούπας ζάχαρη

¼ κούπας σπορέλαιο ή ηλιέλαιο

2 αυγά

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. γλυκού baking powder

¼ κουτ. γλυκού αλάτι

1 βανιλίνη

1 κούπα άχνη ζάχαρη για την επικάλυψη

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το κακάο, τη ζάχαρη και το λάδι με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές γυαλιστερό μίγμα. Προσθέστε τα αυγά, ένα τη φορά, και ανακατέψτε καλά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και τη βανιλίνη. Ρίξτε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατέψτε στην αρχή με την κουτάλα και μετά με τα χέρια σας μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Κάντε την μια μπάλα, καλύψτε τη με μεμβράνη και αφήστε την στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον (βολεύει να τη φτιάξετε το βράδυ, να τη βάλετε στο ψυγείο και να ψήσετε τα μπισκότα το επόμενο πρωί).

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και ετοιμάστε ένα ταψί με λαδόκολλα. Βάλτε την άχνη ζάχαρη σε ένα βαθύ μπολ. Χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι του γλυκού, γεμίστε το με ζύμη, πάρτε τη στα χέρια σας και κάντε τη μια μπαλίτσα. Ρίξτε τη στο μπολ με την άχνη, καλύψτε τη τελείως και τοποθετήστε τη στο ταψί. Συνεχίστε μέχρι να γεμίσετε το ταψί με 15 κομμάτια. Ψήστε για 10 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν λίγο τα μπισκότα και βγάλτε τα από το ταψί. Συνεχίστε με την υπόλοιπη ζύμη, την οποία έχετε αφήσει καλυμμένη με τη μεμβράνη. Καλή επιτυχία!

SVpost_140124_b SVpost_140124_c