Τι θα λέγατε για cheesecake, αλλά πιο φρουτένιο, πιο υγιεινό και σε μπουκίτσες; Χρειάζεστε φράουλες, τυρί κρέμα και στραγγιστό γιαούρτι για να ετοιμάσετε μέσα σε λίγα λεπτά ένα δροσιστικό και ελαφρύ επιδόρπιο για το κλείσιμο ενός γεύματος ή ένα απογευματινό σνακ για μικρούς και μεγάλους. Τα υλικά για 10 περίπου μπουκίτσες είναι:
10 φράουλες μεγάλες
για την κρέμα:
3 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
3 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
1 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
χυμό από ένα μικρό λεμόνι
Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά της κρέμας. Προτείνω να προσθέσετε την άχνη και το χυμό λεμονιού σταδιακά μέχρι να βρείτε την ισορροπία του γλυκόξινου που σας αρέσει. Αφήστε την κρέμα μισή ώρα στο ψυγείο για να σφίξει. Εντωμεταξύ, πλύνετε και στραγγίστε καλά τις φράουλες. Κόψτε τα φυλλαράκια τους και με ένα μικρό μαχαιράκι ή το εργαλείο που χρησιμοποιούμε να αδειάσουμε τα κολοκυθάκια, αδειάστε προσεκτικά το εσωτερικό από τις φράουλες. Δε χρειάζεται να τις αδειάσετε πολύ, ίσα ίσα να δημιουργήσετε μια εσοχή την οποία θα γεμίσετε με την κρέμα. Τοποθετήστε τις φράουλες στο πιάτο στο οποίο θα τις σερβίρετε (βολεύει ένα βαθύ πιάτο για να στέκονται όρθιες) και γεμίστε τις με την κρέμα με ένα κορνέ ή ένα κουταλάκι. Σερβίρετε με σπασμένα μπισκότα τύπου digestive. Οι μπουκίτσες διατηρούνται και στο ψυγείο, αλλά είναι πιο νόστιμες φρέσκες, με τις φράουλες σε θερμοκρασία δωματίου και με δροσερή την κρέμα. Καλή επιτυχία!