Όσο καλοκαιριάζει τόσο περισσότερο θέλουμε τα γεύματα μας να είναι “ελαφριά” και δροσερά. Και τι πιο ιδανικό για να συνοδεύσει την μπύρα ή το κρασί σου από μερικές καλοψημένες μπρουσκέτες. Εδώ θα δεις μια συνταγή για υπέροχες μπρουσκέτες με chutney ρόδι και καρότο από το blog xenias_foodstories.
Υλικά:
- 2 φέτες ψωμί με προζύμι η χωριάτικο ψωμί
- 4 κουταλιές της σούπας chutney ρόδι και καρότο
- 2-3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
- φρέσκια μοτσαρέλα
Για τα ψητά τοματίνια:
- 6-7 τοματίνια
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- αποξηραμένη ρίγανη και φρέσκο θυμάρι
- χοντρό αλάτι και λίγη σκόνη σκόρδου, προαιρετικά
- Φρέσκο θυμάρι και μαυροκούκι
Εκτέλεση:
Ετοίμασε τα τοματίνια κόβοντας τα στη μέση, βάλε τα σε ένα μπολ και ανακάτεψέ τα με τα υπόλοιπα υλικά. Άπλωσε τα σε ένα ταψάκι και ψήσε για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Αυτή τη διαδικασία μπορείς να την κάνεις και από την προηγούμενη ημέρα και να κρατάς τα τοματίνια στο ψυγείο έτοιμα για χρήση. Ψήσε τις φέτες ψωμιού σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να πάρουν λίγο χρώμα και άπλωσε το chutney, το τυρί κρέμα, τη φρέσκια μοτσαρέλα και τα ψητά τοματίνια. Πασπάλισε με μαυροκούκι και φρέσκο θυμάρι.
Ανακάλυψε περισσότερες συνταγές στο: xenias_foodstories