Tο ροδάκινο είναι ίσως ένα από το πιο καλοκαιρινά φρούτα. Και για όσο ακόμα υπάρχει, καλό είναι να το εκμεταλλευτείς!
Έτσι, τα muffins που ανακαλύψαμε στο blog victoriagiannara.com είναι η τέλεια επιλογή εάν αγαπάς και εσύ αυτό το φρούτο. Είναι αφράτα και βουτυρένια με κομμάτια ζουμερού ροδάκινου.
Υλικά (για 15-18 muffins):
Για τα muffins:
- 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 220 γραμμάρια καστανή ζάχαρη ακατέργαστη
- 180 γραμμάρια ξινόγαλα
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 200 γραμμάρια φάριν απ
- 115 γραμμάρια αλεύρι βρώμης
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3 ροδάκινα ή νεκταρίνια κομμένα σε κύβους (κρατάς λίγη ποσότητα χώρια για να την προσθέσεις στο τέλος πάνω από το crumble)
Για το crumble:
- 50 γραμμάρια αλεύρι βρώμης
- 50 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
- 50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη ακατέργαστη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 70 γραμμάρια ανάλατο λιωμένο
Εκτέλεση:
Για τα muffins:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε εάν μπολ βάλε τη φαρίν απ και το αλεύρι βρώμης, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτύπα με το μίξερ το βούτυρο για περίπου ένα λεπτό. Πρόσθεσε τη ζάχαρη και συνέχισε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα. Συνέχισε προσθέτοντας τα αυγά και το ξινόγαλα εναλλάξ χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα.
Στο μπολ με το αλεύρι άδειασε το μείγμα με τα υγρά υλικά και με μια σπάτουλα κάνε αναδιπλούμενες κινήσεις μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Τέλος πρόσθεσε τα ροδάκινα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το εκχύλισμα βανίλιας και με τη σπάτουλα ανακάτεψε καλά.
Με το scoop παγωτού μοίρασε ισόποσα το μείγμα στις θήκες για muffin καλύπτοντας περίπου τα 3/4.
Για το crumble:
Σε ένα μπολ πρόσθεσε όλα τα υλικά για το crumble και ανακάτεψε με ένα πιρούνι ώστε να θρυμματιστούν. Πασπάλισε με ένα κουταλάκι του γλυκού το κάθε Muffin προσθέτοντας τα υπόλοιπα ροδάκινα. Τοποθέτησε τα muffins στον φούρνο μειώνοντας τη θερμοκρασία στους 190 βαθμούς. Ψήσε για 20 λεπτά ή έως ότου τα muffins πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και μια οδοντογλυφίδα που εισάγεται στο κέντρο βγαίνει καθαρή.
Άσε τα muffins να κρυώσουν για 5 λεπτά στη θήκη τους και στη συνέχεια μετάφερέ τα σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Σπαγγέτι με τραγανά κολοκυθάκια