Mug cake με σοκολάτα και μέντα
Eίναι mug cake με σοκολάτα και μέντα. Τι άλλο να πω;
Χρειάζεσαι:
250 γρ σκούρα σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια
2 κουταλιές λάδι καρύδας
3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά κακάο
1/4 από το κουταλάκι, baking powder
2 κουταλιές γάλα αμυγδάλου
1 κουταλιά σιρόπι από αυτό που βάζεις στα pancakes
1/4 της κουταλιάς σκόνη εσπρέσσο
1/2 από το κουταλάκι βανίλια
15 σταγόνες εκχύλισμα μέντας
Αν θες μπορείς να έχεις ακόμα: σαντιγύ, φρέσκια μέντα, σταγόνες σοκολάτας
Οδηγίες:
Βάλε το λάδι καρύδας με τη σοκολάτα σε μια -κατάλληλη- κούπα και στο φούρνο μικροκυμάτων. Άνοιξε τον στο 25% της δύναμης του για 30”. Αν χρειάζεται λίγο παραπάνω για να λιώσει η σοκολάτα μπορείς να βάλεις άλλα 15”.
Πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε καλά με ένα μικρό κουτάλι. Βάλε τον φούρνο στο 100% των δυνατοτήτων του για 1-2 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το κέικ.
Έτοιμο.
www.kitchentreaty.com