Στο επεισόδιο της Δευτέρας (22/11) τα μοντέλα του GNTM φωτογραφήθηκαν από τη Νάσια Στουραΐτη και για άλλη μία φορά η τηλεόραση έδειξε τη δύναμή της αφού αμέσως όλοι αναζητήσαμε να μάθουμε περισσότερα για την ταλαντούχα φωτογράφο.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η Νάσια Στουραΐτη, μεγάλωσε στη Ρόδο και γεννήθηκε με αναπηρία στα άνω άκρα. Σύμφωνα με το βιογραφικό της σε ηλικία μόλις 12 ετών, έκανε την πρώτη της ατομική έκθεση στο Κατάλυμα της Γαλλίας, στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου και το 2012 και 2016 ακολούθησαν άλλες δύο εκθέσεις της.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
“Το πορτρέτο με εκφράζει περισσότερο. Μου αρέσει να αποτυπώνω την ιστορία, τα βιώματα και τα συναισθήματα, και αγαπώ το πόσο απρόβλεπτο μπορεί να είναι. Το πορτρέτο είναι ο συνδυασμός της ιδέας του δημιουργού και της εκτέλεσης του μοντέλου. Είναι το αποτέλεσμα της σχέσης που δημιουργείται μεταξύ αυτών των δυο προσώπων. Γι’ αυτό και η χημεία μεταξύ τους είναι πολύ σημαντική.” δήλωσε σε συνέντευξή της στη διαδικτυακή rodiaki.gr
Στο «Δεν παίζει άγχος» του stand up κωμικού, Σπήλιου Φλώρου, στο Youtube πριν από μερικούς μήνες η Νάσια Στουραΐτη είχε εξηγήσει πως ξεκίνησε η ενασχόλησή της με τη φωτογραφία και ειδικότερα με τα αυτοπορτραίτα.
“Ήθελα να δημιουργήσω […] Ένιωθα ότι θέλω να ξεφύγω γιατί έβλεπα μόνο ταινίες. Είπα κάτι πρέπει να κάνω, να βγάζω φωτογραφίες. […] Για να μην είναι παράξενο που βγάζω έξω φωτογραφίες, είπα που μπορείς να το κάνεις; Στο σπίτι σου. Μετά είπα ‘ουπς δεν έχω μοντέλο, κάτι πρέπει να βγάλω’. Χρησιμοποίησα εμένα είπα επειδή ήθελα να βγάλω κάτι και δεν είχα μοντέλο.
“Δεν είχα μπατζετ, ούτε όνομα όταν ξεκίνησα” είπε για να περιγράψει ότι στην αρχή έκανε τα πάντα μόνη της. “Make up, φωτισμός, μαλλιά, ρούχα, κάδρο, μοντέλο. Τα έκανα όλα μόνη μου”.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Πριν λίγο καιρό ανέβασε ένα κείμενο στο διαδίκτυο, μιλώντας ανοιχτά για την «αόρατη» πάθησή της ινομυαλγίας, το σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από διάχυτο μυοσκελετικό πόνο.
Είναι λίγο περίεργο και το κακό στην Ελλάδα είναι πως δεν ασχολούνται καθόλου με αυτό το σύνδρομο. Πήγαινα σε γιατρούς και μου έλεγαν πως δεν είναι κάτι. Θα είναι από το άγχος. Στην Αμερική και τη Σουηδία σκέψου δίνουν αναπηρική σύνταξη για αυτό. Μίλησα, λοιπόν, με μια γιατρό στη Σουηδία, η οποία ασχολείται με το συγκεκριμένο σύνδρομο και με βοήθησε πάρα πολύ» περιγράφει στο video.