Στο Instagram της δηλώνει YouTuber, Stand Up comedian, ασκούμενη δικηγόρος και social media manager. Την έχεις σίγουρα δει στο Instagram από τα posts ή videos της που απαντά σε νομικές κυρίως ερωτήσεις που όλοι έχουμε μέσα στο κεφάλι μας ή μοιράζει τη γνώση της για όλα εκείνα που μάλλον κανονικά θα οφείλαμε να ξέρουμε. Ή και όχι. Πάντως η NefeliMeg τα λέει.
Γιατί ένας άνθρωπος αφήνει τη νομική και κάνει stand up comedy;
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Γιατί οι περισσότεροι στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε τα δικαιώματα μας και τους βασικούς καθημερινούς νόμους;
Θεωρώ ότι δεν μας ενδιαφέρει. Γι’ αυτό και όταν δεν παραβιάζεται άμεσα κάποιο δικαίωμά μας δεν δίνουμε σημασία διότι δεν ξέρουμε καν τι σημαίνει δικαίωμα. Και στο σχολείο που είχαμε τέτοια μαθήματα με δίκαιο ή κοινωνική και πολιτική αγωγή, ξέρεις αυτά τα οποία στο τέλος της ημέρας είναι πάρα πολύ σημαντικά, δεν δίνουμε σημασία γιατί ειδικά όταν είμαστε στο σχολείο μας ενδιαφέρουν άλλα πράγματα. Ειδικά γυμνάσιο, λύκειο είσαι άλλου. Νιώθεις ότι είσαι σε τόσο προστατευμένο περιβάλλον. Δεν έχεις τα άγχη ενός ενήλικα που είναι στη βιοπάλη. Μετά, όταν μεγαλώνουμε, αρχίζουμε και ασχολούμαστε πιο πολύ. Γινόμαστε εργαζόμενοι, αρχίζουμε και μαθαίνουμε αν εργοδότης δεν μας πληρώσει ποια θα είναι τα δικαιώματά μας κλπ. Συνήθως ξεκινάει κάποιος να ενδιαφέρεται για κάτι νομικό όταν του παραβιαστεί ένα δικαίωμα, δηλαδή κάποιος τον αδικήσει, μόνο τότε.
Γιατί κάνουμε τόσο κριτική;
Γιατί έχουμε τόσα πολλά ριάλιτι;
Είναι σημάδι των καιρών. Εγώ κατανοώ γιατί υπάρχει τηλεθέαση. Και εγώ το κάνω. Όταν θέλεις να σου αδειάσει ο εγκέφαλος, να μη σκέφτεσαι τίποτα, να ανοίγεις το στόμα σου και να τρέχουν σάλια, να μην επικοινωνείς, βάζεις κάτι που δεν χρειάζεται πολλή σκέψη. Το πρόβλημα είναι ο τρόπος με τον οποίον παρουσιάζονται πολλά ριάλιτι. Είναι όντως πολύ προβληματικός. Θυμάμαι στη σχολή μας είχε πει ένας καθηγητής ότι οι δοκιμασίες του gntm θα μπορούσαν να παραβιάζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια επειδή ουσιαστικά χρησιμοποιούνται τα κορίτσια ως μέσο για την επίτευξη ενός σκοπού που είναι η τηλεθέαση και άρα το κέρδος. Θα μου πεις υπάρχει συναίνεση των κοριτσιών που πάνε. Δίκιο θα έχεις. Κι αφού το καταναλωτικό κοινό αγοράζει τότε γιατί το κανάλι να μην το πουλήσει. προσφορά και ζήτηση είναι. Αν δεν έβλεπε κανείς, δεν θα υπήρχανε. Επίσης δεν νομίζω ότι υπάρχει άτομο της γενιάς μου, βασικά άτομα που είναι ανω των 20 οι οποίοι τα βλέπουν για χαβαλέ. Ε, το πρόβλημα είναι με τις μικρότερες γενιές που ίσως δούνε κάτι σε ένα ριάλιτι και έχουν μία στρεβλωμένη εικόνα σχετικότερα σχετικά με τις ανθρώπινες σχέσεις, τα φύλα και τα σχετικά.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Γιατί δεν έχουμε μάθει να συζητάμε εποικοδομητικά;
Γιατί δεν μας ενδιαφέρει να ακούσουμε την άποψη του άλλου. Μας ενδιαφέρει να πούμε μόνο τη δική μας και μάλιστα θεωρούμε ότι πάντα η δική μας άποψη είναι ολόσωστη, ορθότατη και δεν χρειάζεται καμία αλλαγή. Οπότε γιατί να κάτσω εγώ να πείσω κάποιον με επιχειρήματα ή να εκφράσω τα δικά μου επιχειρήματα για μία άποψη που υποστηρίζω όταν ξέρω ότι ο άλλος έχει ωτασπίδες, δεν θα με ακούσει, γιατί αυτό γίνεται σε όλα τα επίπεδα δεν είναι μόνο στην πολιτική είναι στις σχέσεις μεταξύ ζευγαριών, μεταξύ φίλων, μεταξύ οικογένειας και θεωρώ ότι και πάλι είμαστε και λίγο εγωιστές και δεν θέλουμε να παραδεχτούμε ότι μερικές φορές η αποψάρα μας είναι λάθος
Γιατί τα ισόβια δεν είναι ισόβια;
Τα ισόβια δεν είναι ισόβια διότι αν κάποιος έμενε για πάντα μες στη φυλακή θα είχαμε ευθεία παραβίαση των δικαιωμάτων του στη ζωή στην αξιοπρέπεια στην προσωπικότητα κλπ. Τα ισόβια είναι πλασματική έννοια και αυτό γιατί έχει κριθεί πολλές μέσα από αποφάσεις του εδδα ότι δεν μπορείς να κλείσεις ένα άνθρωπο για πάντα μέσα στη φυλακή χωρίς να υπάρχει προοπτική είναι να βγει έξω με αναστολή, γιατί ο σκοπός της ποινής δεν είναι τιμωρητικός και εκδικητικός. Ο σκοπός είναι ως επι το πλείστον σωφρονιστικός. άλλο που τα σωφρονιστικά ιδρύματα στην Ελλάδα πνέουν τα λοίσθια και δεν είναι καλά ούτε από άποψη υποδομής ούτε από άποψη επανένταξης.
Γιατί δεν είναι ακόμα παράνομες οι ρετουσαρισμένες φωτογραφίες στην Ελλάδα;
Κοίτα πέρσι θα σου έλεγα ναι θα έπρεπε να είναι και παράνομο όπως σε κάποιες χώρες της Σκανδιναβίας, γιατί καταστρέφουν πάρα πολύ την εικόνα των κοριτσιών που έχουμε για το σώμα τους, για το πρόσωπο τους δηλαδή βλέπουν κάτι με φίλτρο και λένε αυτό είναι το ιδανικό αυτό θέλω να γίνω και πατιούνται σε πλαστικές κλπ. Αλλά το να απαγορεύσεις κάτι τέτοιο είναι μια ακραία μορφή συμπεριφοράς και ακραίες συμπεριφορές δεν κάνουνε καλό μακροπρόθεσμα για τη δημοκρατία Σε μια δημοκρατία πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις, όπως και στις φωτογραφίες υπάρχουν φωτογραφίες χωρίς ρετούς και φωτογραφίες με ρετούς, και πρέπει να ακούγονται όλα αυτά έτσι ώστε το άτομο να επιλέξει στο τέλος της ημέρας τι θέλει, να αποφασίσει ποιο είναι το σωστό. Γιατί φαντάσου ότι σε έναν κόσμο που έχεις απαγόρευση το λάθος, αν θεωρήσουμε ότι το ρετούς είναι λάθος, τότε πως κάποιος θα ανακαλύψει τι είναι το σωστό.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Γιατί θέλουν οι περισσότερες θέλουν ζουμερό πισινό σήμερα;
Η αλήθεια είναι αν κάτσεις και παρατηρήσεις τα πρότυπα αλλάζουν. Το 2000 η Kate Moss που ήτανε στέκα αυτό ήταν και το ωραίο να μην έχεις πεταχτό πισινό. Αλλά η ποπ κουλτούρα άλλαξε τόσο πολύ. όλα τα τραγούδια μιλάνε για τους κώλους. όλοι οι personal trainers και γυμναστές σου κάνουν άσκηση για το πώς να έχεις ένα bubble butt, και γενικότερα είναι ο στόχος μας γιατί οι γυναίκες έχουνε πιο δυνατά πόδια εκ φύσεως. Τώρα αν σου πω ότι δεν έχω μπει και εγώ αυτή σ’ αυτή τη λούπα θα σου λέω ψέματα, γιατί και εγώ μπήκα σ’ αυτή τη λούπα και πολλές φορές μάλιστα ζήλευα πολλά κορίτσι και πολλές stars που είχαν ένα κώλο πραγματικά καρδιά και είναι και λίγο πλύση εγκεφάλου όλο αυτό. At the end of the day όμως δεν ξέρω αν αξίζει να Ακολουθείς ακραίες συμπεριφορές πάλι, ακραίες διατροφές, ακραίες γυμναστικές μόνο και μόνο για να πεις ότι εγώ έκανα ένα τέλειο κώλο. Το σώμα μας σπάει και φεύγει. Όσο περνάν τα χρόνια αυτό που μένει, μέχρι τα 80-90 σου, είναι το μυαλό σου και όχι το σώμα σου.
Γιατί φοβόμαστε να εκφραστούμε;
Είναι πολύ αστείο πως έχουμε καταφέρει να αποενοχοποιήσουμε το σεξ μεταξύ δύο ανθρώπων και να ενοχοποιήσουμε το συναίσθημα. Παλιά ας πούμε, στην εποχή των γονιών μας, ήταν το αντίθετο. Δεν κάνανε σεξ κατευθείαν με κάποιον γιατί ήταν πολύ σόκιν και περιμένανε να ξέρουν τον άλλο ή να τον παντρευτούν ή whatever και θέλανε να έχουνε πρώτα συναισθήματα και εμείς τώρα κάνουμε σεξ να ξεμπερδεύουμε με αυτό και αν αισθανόμαστε κάτι για κάποιον, δηλαδή να τον ερωτευτούμε, το θεωρούμε απαγορευτικό. Δεν θα το πούμε προφανώς διότι θα τον τρομάξουμε και θα μας πει φιλάκια. ενώ παλιά, δηλαδή, τα συναισθήματα ήταν το πρώτο και μετά το σεξ, τώρα το σεξ πρώτα και μετά συναισθήματα. Το παίζουμε πολύ κουλ ότι εμείς δεν δεσμευόμαστε ρε παιδί μου, ενώ μπορεί μέσα μας να καιγόμαστε. Και αυτό σιγά σιγά μας κάνει να κρυβόμαστε όλο και παρά πάνω.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Γιατί θα έπρεπε να γνωρίζουμε όλοι το stealthing;
Γιατί αυτή η μορφή συμπεριφοράς, το να βγάζει ο παρτενέρ μας το προφυλακτικό χωρίς να μας ενημερώσει, είναι στο δρόμο να ποινικοποιηθεί. Αυτή η συμπεριφορά θεωρείται έλλειψη συναίνεσης κι άρα σεξουαλική πράξη χωρίς συναίνεση είναι βιασμός. όχι ότι έχει ποινικοποιηθεί ακόμα ακόμα αλλά είναι προς αυτό το δρόμο
Γιατί δεν γνωρίζουμε ότι χρειάζεται για τα πνευματικά δικαιώματα;
Θα αρχίσεις να ενδιαφέρεσαι για τα πνευματικά δικαιώματα όταν δημιουργήσεις κάτι και γυρίσεις και πεις πως θα το προστατέψω αυτό από το να μου το κλέψει κάποιος ή να το αναμεταδώσει. Αν δεν είσαι όμως καλλιτέχνης, δεν νομίζω ότι σε ενδιαφέρει και ιδιαίτερα. Και επιχειρηματίας να είσαι και να έχεις μια καφετέρια πάλι έλεγχος δεν γίνεται. Γιατί και τα μαγαζιά που παίζουν μουσική χωρίς να έχουν τα δικαιώματα αυτής, διότι κάθε μαγαζί, για να παίξει μουσική χρειάζεται να έχει τα δικαιώματα της playlist που θα παίξει. Ε, δεν υπάρχει έλεγχος των αρχών σχετικά με το αν όντως έχουν τα δικαιώματα αυτά.