Φλερτάρεις με κάποιον ο οποίος μπορεί και να έχει κυριολεκτικά όλα τα bullets της λίστας με τα στάνταρ σου στο μανίκι του. Όλα δείχνουν να πηγαίνουν εξαιρετικά, μέχρι τη στιγμή που κάνει αυτό το μικρό σχόλιο-παγίδα, που οι experts εκεί έξω φαίνεται να ονομάζουν negging.

Τι είναι το negging;

Negging ονομάζεται η ασυναίσθητη (ή και όχι) προσπάθεια του άλλου να σε μειώσει, κάνοντάς το να φαίνεται σαν ενδιαφέρον για εσένα. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για κομπλιμέντα που… πονάνε.

Μερικά ενδεικτικά παραδείγματα που ίσως να έχουν υπάρξει στις εμπειρίες σου:

Είσαι κορίτσι και βλέπεις ποδόσφαιρο; Σπάνιο. Μου αρέσει το όμπρε στα μαλλιά σου, αλλά το φυσικό σου χρώμα είναι πανέμορφο. Έχεις δουλέψει πολύ το σώμα σου σε σχέση με το λύκειο.

Αν υπήρχε όρος “προσβλημέντο” – θα ήταν ακριβής

Ποιος είναι όμως ο στόχος του negging;

Στην ουσία πρόκειται για καθαρή χειριστικότητα. Αν το σκεφτείς, ο τύπος προσπαθεί να σε κάνει να πιστέψεις πως συνήθως δεν ασχολείται με γυναίκες σαν εσένα και πως είσαι η εξαίρεση. Αυτό, σύμφωνα με τις σκέψεις του, θα σε κάνει να του δώσεις παραπάνω σημασία. Ναι, τραγικό.

Βέβαια, ας μη στήνουμε τα αγόρια στον τοίχο. Σίγουρα το κάνουν και γυναίκες εκεί έξω. Μπορεί να το έχεις κάνει και εσύ η ίδια. Αλλά ελπίζουμε πως κατάλαβες σύντομα πως το negging, δεν είναι σωστός τρόπος για να φλερτάρεις. Μπορούμε απλά να μην προσβάλλουμε τον άλλο;

Αν θες να κάνεις κομπλιμέντο, να το κάνεις. Αν πάλι δε σου αρέσει κάτι –ειδικά στη φάση του φλερτ- προτίμησε να μην το πεις. Κάπου έχουμε χάσει το μέτρο μεταξύ της αλήθειας και ενός άχρηστου σχολίου. Μάλλον θα ήταν καλό να αρχίσουμε να φιλτράρουμε τη χρησιμότητα των όσων λέμε.

Προτείνω την επόμενη φορά που θα μας βγει ένα καλό σχόλιο, μαζί με ένα κακό σχόλιο, να αναρωτηθούμε γιατί δε μπορούμε να κάνουμε απλά ένα όμορφο κομπλιμέντο, χωρίς «αλλά». Food for thought.

featured image: Elite Daily