Το concept είναι απλό: Αντί για ψωμί θα χρησιμοποιήσει γλυκοπατάτα σε λεπτές ψημένες φέτες. Το αποτέλεσμα εκτός απο πολύ νόστιμο είναι και πολύ υγιεινό.
Θα χρειαστείς:
1 μεγάλη γλυκοπατάτα
μερικά φύλλα σπανάκι
φέτες προσούτο
1 κουταλιά λάδι
Αλάτι και πιπέρι
¼ κουταλιάς ρίγανη
2 αυγά βρασμένα όπως τα θες
1 μεγάλο αβοκάντο
χυμός από ένα φρέσκο λεμόνι
½ της κουταλιάς σουσάμι
Πως θα το κάνεις:
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και στρώσε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
- Κόψε τη γλυκοπατάτα στη μέση (κάθετα) και κάνε το ίδιο σε κάθε κομμάτι της ώστε να έχεις 4 πλατιά κομμάτια γλυκοπατάτας.
- Λάδωσε τα κομμάτια.
- Ψήσε για 30-35 λεπτά. Στα τελευταία 15 λεπτά βάλε και το προσούτο στο φούρνο στο πλάι ή επάνω στις γλυκοπατάτες αν δεν έχεις χώρο.
- Σε ένα μπολ πολτοποίησε το αβοκάντο με ένα πιρούνι και πρόσθεσε το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Βράσε τα αυγά. Για ένα μαλακό αυγό θες περίπου 5 λεπτά ενώ αν το προτιμάς καλοβρασμένο άφησε το να βράσει λίγο παραπάνω από τα 7 λεπτά.
- Αν έχεις χρόνο και διάθεση μπορεί να περάσεις τις γλυκοπατάτες και από την τοστιέρα στο τέλος για να γίνουν extra τραγανές στο εξωτερικό τους.
- Άπλωσε το αβοκάντο, το σπανάκι, το προσούτο και το αυγό και πασπάλισε με το σουσάμι και λίγο αλάτι και πιπέρι.