Με αφορμή την National Food Allergy Awareness Week που διανύουμε -και κανείς δεν το ξέρει- και το γεγονός του ότι εδώ και πολύ καιρό ψάχνω κάτι που θα μπορούν να το δοκιμάσουν όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη. Έτσι, το βλέμμα μου έπεσε πάνω σε αυτή την φανταστική συνταγή για No- Bake Cookie Dough Bites.
Που κολλάει η εβδομάδα με τις αλλεργίες; Παντού. Στο ότι όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι χωρίς γλουτένη, χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς αυγά και χωρίς σόγια.
Θα χρειαστείς:
- 1 κούπα ανάλατα κάσιους
- 1/2 κούπα νιφάδες βρώμης
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/8 κ.γ. κανέλα
- 3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- 1/2 κ.σ. βανίλια
- 1/4 κούπα mini chocolate chips
Ξεκινώντας, θα βάλεις μέσα σε ένα μίξερ τα κάσιους, τις νιφάδες βρώμης, το αλάτι και την κανέλα και χτύπησέ τα μέχρι να δέσουν. Πρόσθεσε το σιρόπι σφενδάμου και την βανίλια και ανακάτεψέ τα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα ζύμης. Στην συνέχεια, ρίχνεις μέσα τα mini chocolate chips και με ένα κουτάλι σούπας από τη ζύμη δημιουργείς μικρές μπουκίτσες. Τέλος, αφού τελειώσει η ζύμη τα τοποθετείς στο ψυγείο μέχρι να σε πιάσει λιγούρα.
(Φωτογραφίες: Mel’s Kitchen Cafe)