Υλικά
200 γρ κολοκυθάκι (ζυγίζουμε αφού κόψουμε τις άκρες)
1 κ.γ. βούτυρο
1 ή 2 αβγά
2-3 κ.σ. ξίδι λευκό
1/2 κ.γ. λάδι με τρούφα
αλατοπίπερο
Διαδικασία
- Κόβουμε το κολοκυθάκι με το spiralizer χρησιμοποιώντας τη λεπίδα για το λεπτό σπαγγέτι, και ζεσταίνουμε ένα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα νουντλς κολοκυθιού και ανακατεύουμε. Σοτάρουμε για 3 λεπτά το πολύ, ίσα να αρχίσουν να μαλακώνουν, όχι παραπάνω.
- Παράλληλα φτιάχνουμε το αβγό ποσέ. Βράζουμε σε μικρό κατσαρολάκι νερό. Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και ρίχνουμε το ξίδι. Θέλουμε το νερό να σιγοβράζει, όχι να κοχλάζει. Σπάμε το αβγό σε ένα μπολάκι και το ρίχνουμε σιγά σιγά στην άκρη της κατσαρόλας. Αν το ασπράδι απλωθεί πολύ, το βοηθάμε με ένα κουτάλι να ακουμπήσει το αβγό και να μαζευτεί. Κάνουμε το ίδιο με το δεύτερο αβγό αν θέλουμε. Τα σιγοβράζουμε για τρία λεπτά για υδαρή κρόκο. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάμε προσεχτικά σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το νερό. Τα τοποθετούμε πάνω στα σπαγγέτι κολοκυθιού.
- Ρίχνουμε στο φαγητό λίγες σταγόνες λάδι τρούφας και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Σερβίρουμε αμέσως.
Σημείωση: Το αβγό ποσέ δεν είναι δύσκολο αρκεί να προσέξουμε τα εξής. Το αβγό πρέπει να είναι όσο πιο φρέσκο γίνεται (πολύ πολύ φρέσκο) και στο νερό που βράζει πρέπει να προσθέσουμε ξίδι. Το ξίδι δεν δίνει γεύση, αλλά βοηθάει στο να μη διασπαστεί το ασπράδι. Δεν το παραλείπουμε.
http://www.thefoodiecorner.gr/syntages/spaghetti-kolokythaki-avgo-pose-ladi-troufas-giveaway/