Για αυτό το πιάτο με τα noodles θα χρειαστείς τριάντα πέντε λεπτά. Σχεδόν πιο εύκολο και πιο γρήγορο από το να παραγγείλεις απ έξω. Στο τέλος μπορείς να πασπαλίσεις με σουσάμι και κόλιανδρο.
Tι θα χρειαστείς:
1 κουταλιά ελαιόλαδο
6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουταλιά τριμμένο ginger
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιά πάστα κάρυ
1 κούπα γάλα καρύδας
¼ της κούπας χυμό lime
2 κουταλιές σόγια sauce
1 κουταλιά μέλι
500γρ noodles
1 κουταλιά ελαιόλαδο
½ κρεμμύδι κρεμμύδι
3 κούπες μπρόκολο
2 κούπες τριμμένο μωβ λάχανο
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε sticks
αλάτι και πιπέρι
Πως θα το φτιάξεις:
Για να φτιάξεις τα noodles βάλε σε μία μεγάλη κατσαρόλα το λάδι, σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια, το ginger και το σκόρδο. Σόταρε για ένα λεπτό.
Πρόσθεσε την πάστα κάρυ και σόταρε για άλλο ένα λεπτό. Ρίξε το γάλα καρύδας, τον χυμό του lime, την σόγια sauce και το μέλι. Άφησε τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία.
Σε μία άλλη μεγάλη κατσαρόλα βράσε αλατισμένο νερό. Πρόσθεσε τα noodles και βράσε τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στράγγισε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρε το μέχρι να γίνει διάφανο 4 με 5 λεπτά. Πρόσθεσε το μπρόκολο και το λάχανο και σόταρε το για άλλα 4 με 5 λεπτά. Στη συνέχεια βάλε το καρότο και πασπάλισε με το αλάτι και το πιπέρι. Σόταρε για 2 με 3 λεπτά ακόμα.
Βάλε τα noodles μαζί με τα λαχανικά και τη sauce μαζί, σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακάτεψε πολύ καλά να απλωθούν και να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Μοίρασε τα noodles σε ξεχωριστά μπολ και πασπάλισε με έξτρα φρέσκα κρεμμυδάκια, σουσάμι, κόλιανδρο και σέρβιρε αμέσως.
PHOTO: LIZ ANDREW/STYLING: ERIN MCDOWELL