Αυτή τη συνταγή για φιλέτα σόγιας από το blog whenhelencooks.com θα την αγαπήσεις ακόμα και εάν δεν ακολουθείς μια vegan διατροφή. Εκτός από το ότι θα σου χαρίσει υπέροχες, και όχι τόσο συνηθισμένες γεύσεις, θα γεμίσει την κουζίνα σου μυρωδιές από τα τόσα πολλά μπαχαρικά της!

Υλικά για 5 μερίδες:

  • 15 φιλέτα σόγιας
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας σόγια σως
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι Ιμαλαΐων
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή
  • 1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού συμπυκνωμένη μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 15 γραμμάρια αλεύρι καλαμποκιού
  • 300 ml λευκό κρασί
  • θυμάρι

Εκτέλεση:

Σε 1 λίτρο νερό που βράζει, πρόσθεσε τα φιλέτα και άφησέ τα να βράσουν για 10 λεπτά. Αφαίρεσε το νερό από τα φιλέτα στραγγίζοντάς τα πολύ καλά σε ένα σουρωτήρι. Βάλε τα φιλέτα, αφού κρυώσουν και μπορείς να τα πιάσεις, σε ένα μπολ. Πρόσθεσε από πάνω το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο σε σκόνη, το κρεμμύδι σε σκόνη, το κάρυ, τη μουστάρδα, την πάπρικα, τη σόγια σως και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακάτεψε πάρα πολύ καλά, ώστε να απλωθούν ομοιόγραφα σε όλα τα φιλέτα. Άφησέ τα στην άκρη για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ψιλόκοψε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σε ένα τηγάνι βάλε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και πρόσθεσε το κρεμμύδι τσιγαρίζοντάς το για 5 λεπτά. Περίπου 1 λεπτό πριν τελειώσεις με το τσιγάρισμα ρίξε και το σκόρδο και ανακάτεψε. Χαμήλωσε τη θερμοκρασία σε μέτρια επίπεδα και πρόσθεσε τα φιλέτα φροντίζοντας να τα γυρίσεις κι από τις δύο πλευρές. Τηγάνισε για 5 λεπτά. Σβήσε με το λευκό κρασί. Πρόσθεσε 500ml ζεστό νερό, τον πελτέ και το αλεύρι καλαμποκιού. Ανακάτεψε και άφησέ τα για άλλα 40 λεπτά με κλειστό το καπάκι σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να δέσουν. Στο τέλος σέρβιρε με θυμάρι.

Ανακάλυψε περισσότερες συνταγές στο: whenhelencooks