Η ζεστή και κρεμώδης σούπα που θα φτιάξεις ένα από τα επόμενα βράδια της εβδομάδας έχει μαροκινό άρωμα. Mέσα σε 45 λεπτά θα έχεις το τέλειο γεύμα γεμάτο αρώματα και θρεπτικά συστατικά.
Τι θα χρειαστείς:
3 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο αλάτι και μαύρο πιπέρι 2 κουταλιές φρέσκο θυμάρι 2-3 κουταλιές harissa sauce 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο και 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα 400 γρ ντομάτες σε φέτες που έχεις ψήσει για 15-20 λεπτά στον φούρνο 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι ή σιρόπι σφενδάμου 1 κουτάλι γάλα καρύδας 1/4 φλιτζάνι φρέσκο κόλιαντρο ή βασιλικό, ψιλοκομμένο 1 κομμάτι κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο (προαιρετικό) ψημένα ρεβίθια, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Πώς θα το φτιάξεις:
1. Ζέστανε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέτρια φωτιά. Όταν το λάδι είναι έτοιμο, πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το αλάτι και το πιπέρι. Μαγείρεψε 5 λεπτά ή έως ότου το κρεμμύδι αρχίζει να καραμελώνει. Πρόσθεσε το θυμάρι, την πάπρικα και το κύμινο και μαγείρεψε άλλο ένα λεπτό. Δούλεψε σε ένα blender τις ντομάτες με τη sauce και το μέλι και πρόσθεσέ τις στο μείγμα σου. Μαγείρεψε για άλλα 5 λεπτά.
2. Ρίξε το γάλα καρύδας. Μετάφερε τη σούπα σε μπλέντερ και δούλεψε μέχρι να γίνει πουρές. Βάλε τη σούπα πίσω στο κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε το κόλιαντρο και το μισό από το κατσικίσιο τυρί, αν το χρησιμοποιήσεις, και με το αλάτι και το πιπέρι. Αν χρειάζεται πρόσθεσε αραίωσε με περισσότερο γάλα καρύδας. Μαγείρεψε για ακόμα 5-10 λεπτά.
4. Για να σερβίρεις, βάλε τη σούπα σε μπολ και πασπάλισε με θρυμματισμένο κατσικίσιο τυρί, κόλιανδρο και ρεβίθια.