Αυτή η συνταγή από το greciantaste είναι ό,τι χρειαζόσουν για το καλοκαίρι σου. Είναι μια ντοματοτυρόπιτα που θα τη φτιάξεις στο τηγάνι, είναι εύκολη, τραγανή και άκρως καλοκαιρινή!
Υλικά:
Για το φύλλο:
- 5 φύλλα κρούστας
- ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
- 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 100 γραμμάρια φέτα, τριμμένη
- 150 γραμμάρια ανθότυρο, τριμμένο
- 50 γραμμάρια κίτρινο τυρί που λιώνει, τριμμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
Εκτέλεση:
Λάδωσε το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Άπλωσε το πρώτο φύλλο κρούστας και λάδωσέ το και αυτό. Πρόσθεσε σταυρωτά άλλα 2 φύλλα κρούστας. Λάδωσε κάθε φύλλο πάντα. Για τη γέμιση ανακάτεψε όλα τα υλικά και πρόσθεσέ τα στα φύλλα. Κλείσε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα. Πρόσθεσε τα άλλα 2 φύλλα από πάνω. Μάζεψε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα. Πάντα λαδώνεις όλα τα φύλλα.
Ψήσε στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία για 12-15 λεπτά. Κάθε 5 λεπτά γυρνάς πλευρά για να ροδίσει. Σε περίπτωση που έχεις αποσπώμενο τηγάνι το βάζεις στο φούρνο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.α
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ρυζόγαλο, ή αλλιώς τα παιδικά σου χρόνια σε ένα μπολ