Διαβάζοντας το κείμενο για τους φίλους και αναφωνώντας για ακόμα μια φορά God save the editor είπα να προσθέσω μερικές ακόμα… φιλοκατηγορίες για να υπάρχει ποικιλία.
Οι φίλοι των φίλων: Είναι εκείνη η φίλη που πριν ήταν φίλη ενός φίλου. Εκείνη που μπορεί να είχατε πάει στο ίδιο σχολείο, στο ίδιο φροντιστήριο, να βγαίνατε με την ίδια παρέα αλλά ποτέ δεν καθόσασταν δίπλα δίπλα γιατί λογικά δε θα είχατε και κάτι να πείτε. Μέχρι που πάτε διακοπές μαζί, στο άσχετο, και ξαφνικά αναρωτιέστε «Πώς γίνεται να μην κάναμε παρέα νωρίτερα εμείς οι δυο;!»
Τα στατιστικά μου λένε πως τέτοιες φιλίες δε δημιουργούνται εύκολα, ειδικά όταν είσαι γύρω στα 30 που είσαι λίγο πιο δύσπιστος και έχεις διαμορφώσει ήδη τις φιλίες σου. Κ όμως οι φιλίες που κάνουμε μεγάλοι είναι και οι πιο δυνατές, οι πιο meant to be και οι πιο ντόμπρες.
Οι φίλοι εξωτερικοί συνεργάτες: Είναι αυτοί που δεν κάθονται δίπλα σου ή απέναντί σου, που δε θα σε ρωτήσουν τι θες να σου παραγγείλουν για μεσημεριανό. Είναι αυτοί επικοινωνείτε κυρίως μέσω email, που στη συνέχεια γίνεται viber & facebook και φτάνετε στο σημείο να μιλάτε στο τηλέφωνο όχι για το time plan του νέου website αλλά για το πότε θα βρεθείτε για κοκτέιλ και για το που θα πάτε για μπάνιο.
Τα στατιστικά μου λένε πως αν συνεχίσετε να κάνετε παρέα και μετά τη λήξη της συνεργασίας σας τότε ναι, είστε όντως φίλοι.
Οι φίλοι από το εξωτερικό: Είναι αυτοί που θα γνωρίσεις σε μια φάση της ζωής σου ως φοιτητής. Θα προσπαθήσετε να συνεννοηθείτε σε μια γλώσσα που δεν είναι η μητρική σας, θα κοιτάζεστε σα χαζοί γιατί πολλές φορές δε θα καταλαβαίνετε τα αστεία ο ένας του άλλου. Θα ξενυχτάτε παρέα, θα μάθετε να βρίζετε σε μια άλλη γλώσσα, θα γνωρίσετε ο ένας τους κολλητούς του άλλου και θα συνεχίσετε να επικοινωνείτε μέσω Skype ακόμα και όταν γυρίσετε στις πατρίδες σας.
Τα στατιστικά μου λένε πως λογικά λόγω απόστασης θα χαθείτε. Θα μιλάτε μέσω whatsapp αραιά και που, θα δίνετε ραντεβού στο Skype αλλά τελικά δε θα προλαβαίνετε να είστε on time γιατί κάποιος από τους δυο κοιμήθηκε. Θα κανονίζετε μια φορά το χρόνο να βρίσκεστε για να ξαναζείτε τις φοιτητικές σας στιγμές και δε θα σας κάθεται αλλά θα στέλνετε ακόμα κάποια αστεία φωτό με σχόλιο «this made me think of you».
Ο φίλος συνταξιδιώτες: Είναι αυτός ο άγνωστος/η που γνώρισες όταν μπήκες στο τρένο ή σε μια πτήση. Ο διπλανός σου στο πούλμαν ή στη στάση του μετρό. Αυτός που σε ρώτησε τι διαβάζεις, που τον ρώτησες σε πόσες στάσεις είναι η περιοχή που πρέπει να κατεβείς. Αυτός που σκουντάς καταλάθος και τελικά πιάνετε την κουβέντα συζητώντας για τα νησιά της Ελλάδας, για το girlfriend που πάει να επισκεφτεί σε κάποια πόλη του εξωτερικού, για ταξίδια, για φαγητό για μουσική και βιβλία. Και συνειδητοποιείτε ότι έχετε πολλά κοινά.
Τα στατιστικά μου λένε ότι θα γίνετε φίλοι στο facebook, θα προσκαλέσετε ο ένας τον άλλο στην πόλη του αλλά αυτή η σχέση είναι σχέση απόστασης και κακά τα ψέματα, καμία σχέση δεν αντέχει την απόσταση. Τέλος.
Η φίλη και ο φίλος: Ήσασταν ζευγάρι, ερωτευτήκατε, αγαπηθήκατε, ερωτοτροπήσατε και κάποια στιγμή τελείωσε όλο αυτό. Δεν τσακωθήκατε και συνεχίσατε να βγαίνετε παρέα γιατί η φιλία σας ξεπέρναγε τα όρια της σχέσης. Σε σημείο που της είπατε για την επόμενη, που του είπατε για το ποτό με τον νεό συνάδελφο.
Τα στατιστικά μου λένε ότι αυτή η φιλία είναι καταδικασμένη… όταν ο ένας ή ο άλλος βρουν τον επόμενο. Γιατί πολύ απλά ο επόμενος/η επόμενη δε θα δεχτούν ποτέ ότι δεν υπάρχει τίποτα το πονηρό μεταξύ σας. #damn