Στο λέει μια κοπέλα που δεν έχει πολλά χρόνια στα twenties και που θέλει ο άντρας να ξέρει κάτι παραπάνω από μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα. Υπάρχουν λοιπόν, μερικές συνταγές που πρέπει να ξέρεις απ’ έξω και ανακατωτά μέχρι την στιγμή που θα πατήσεις τα τριάντα. Γιατί κάπου εκεί ο άντρας περνάει τα καλύτερα χρόνια της ζωής του. Δεν θα πρεπε να ξέρεις και ένα δυο πραγματάκια στην κουζίνα; Για ένα gathering, μια κοπέλα ή μια εντελώς οικογενειακή Κυριακή, βρε παιδί μου.
Pasta Carbonara Μακαρόνια. Ευκολάκι. Εδώ δημιουργείς και κάνεις κάτι τόσο γευστικό από το τίποτα. Αυγά, μπέικον, τυρί και κρέμα γάλακτος. Θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε όλες τις περιστάσεις και είναι και λίγο της τελευταίας στιγμής. Συνοδεύεται με ένα Booty call ή και ένα επεισόδιο True Detective.
Sauce Hollandaise Μισό λεπτάκι, να το συζητήσουμε. Σχεδόν ποτέ δεν μπορείς να πετύχεις μια sauce hollandaise. Αυτό σημαίνει πως ΑΝ συμβεί κάποιο θαύμα και κάνεις εβδομαδιαίες προπονήσεις με την κουτάλα σε κουζίνες, τότε αυτός που θα το φάει, θα το εκτιμήσει υπερβολικά πολύ. Βαθμός δυσκολίας το άπειρο. Ταιριάζει όμως υπέροχα με σπαράγγια και αυγά benedict.
Lasagna Πάμε πάλι στα αγαπημένα μας μακαρόνια. Στον φούρνο. Με κιμά. Τα λαζάνια είναι το ιδανικό comfort food για όλους. Έχεις προβλήματα στην δουλειά; Βάλε ένα ταψί λαζάνια στον φούρνο. Έχεις απογοητευτεί ερωτικά; Τα λαζάνια θα σε κάνουν να την ξεχάσεις. Κανένα αλκοόλ δεν χρειάζεται άμα μπορείς να κάνεις λαζάνια.
Beef Bourguingon Quelle Bonheure. Μοσχαράκι με κόκκινο κρασί, κρεμμύδι, σκόρδο και μανιτάρια. Με ένα τέτοιο πιάτο μπορείς να δείξεις την γαλλική κουλτούρα που κρύβεις μέσα σου και να την ρίξεις όχι μόνο στο κρεβάτι, αλλά και όπου αλλού θέλεις. Είναι αυτός ο ερωτισμός που βγάζουν οι Γάλλοι σε ταινίες, γλυκά, μουσικές και φαγητά. Συνοδεύεται με πουρέ και φυσικά, ένα κόκκινο κρασί.
Chilli Con Carne Είναι το φαγητό της μάζας. Εύκολο να γίνει σε μεγάλες ποσότητες. Δηλαδή, αν έχεις φίλους σπίτι, έναν όχλο δηλαδή ή όλο σου το σόι. Αυτό το καυτερό έδεσμα δημιουργείται με καυτερές πιπεριές τσίλι, ντομάτα και φασόλια. Φυσικά προσθέτεις και το μπαχαρικό σου, το σκόρδο σου και λίγο κύμινο. Το μόνο που με ανησυχεί σε αυτό το εξαίσιο πιάτο, είναι το τι θα γίνει μετά από τόσα φασόλια. Παρ’ όλα αυτά, αφήνω εσένα να ασχοληθείς με αυτό.
Moulies Mariniere Ή αλλιώς μύδια. Πανεύκολη συνταγή με κάτι αφροδισιακό. Όλα αυτά τα οστρακοειδή να τα προτιμάς γενικά. Ειδικά αν έχεις καλό ιχθυοπωλείο και καλή παρέα. Έτερον ήμισυ κατά προτίμηση. Εγώ είμαι εδώ απλώς για να δίνω ιδέες. Είναι λοιπόν τόσο εύκολο και τόσο γευστικό που μπορεί να συνοδέψει τέλεια ένα κυρίως πιάτο ή απλώς ένα μπουκάλι sauvignion blanc. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι τα μύδια, λίγο βούτυρο, λίγο σκόρδο και φυσικά λευκό κρασί. Ξεχωριστό από αυτό που θα πιείτε φυσικά. Άντε και με προσοχή, μην φας τα κλειστά μύδια.
Κάθε άντρας που σέβεται τον εαυτό του και τους γύρω του θα έπρεπε να ξέρει να μαγειρεύει έστω και τα μισά από αυτά μέχρι να κλείσει τα τριάντα. Δηλαδή την ηλικία που το ραντεβού γίνεται πιο ωραίο σπίτι, με φαγητό που έχει κάνει ο ίδιος και μερικά μπουκάλια κρασί. Δεν είμαστε και για πολλές μετακινήσεις και ξενύχτια. Εκτός αν ξενυχτίσετε σε κάποιο σπίτι, που δεν πιάνεται.