Αυτή η ομελέτα είναι το ιδανικό πρωινό για τις μέρες που έχεις πολλά να κάνεις, πρέπει να φύγεις νωρίς από το σπίτι και δεν προλαβαίνεις να φτιάξεις κάτι να φας.
Μπορείς να την φτιάξεις μέσα σε 5 λεπτά το προηγούμενο βράδυ και να την αφήσεις απλώς στο φούρνο να ψηθεί.
Θα χρειαστείς:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
6 φέτες μπέικον
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 κούπα πιπεριά κομμένη σε κύβους
8 αυγά χτυπημένα
αλατοπίπερο
Μέθοδος:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και άλειψε το ταψί που χρησιμοποιήσεις με ελαιόλαδο.
Σε ένα τηγάνι (ή και στον φούρνο αν προτιμάς) ψιλόκοψε και μαγείρεψε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.
Τοποθέτησε το μπέικον την πιπεριά και τα κρεμμυδάκια στο ταψί και πρόσθεσε τα χτυπημένα αυγά. Πρόσθεσε αλατοπίπερο και ψήσε τα στο φούρνο για 15 περίπου λεπτά, μέχρι τα αυγά να μαγειρευτούν καλά.
*Extra tip: Μπορείς να προσθέσεις στην ομελέτα σου ότι υλικά προτιμάς εσύ. Βάλε μανιτάρια, τυρί, καλαμπόκι ή κάποιο κοτόπουλο που μπορεί να έχει περισέψει στο ψυγείο σου. Έτσι αξιοποιείς και τα leftover σου.
Σέρβιρε την ομελέτα μόνη της ή κόψε κομάτια και βάλε τη ανάμεσα σε ψωμάκια για να φτιάξεις ένα νόστιμο σάντουιτς. Αν δεν τη φας όλη αμέσως, αποθήκευσέ τη στο ψυγείο μέχρι το επόμενο σου γεύμα.