Aφράτη ομελέτα φούρνου γεμάτη γλυκοπατάτες και κολοκυθάκια συνδυασμένα με ελαφρώς καυτερό ginger και μέλι. Μία συνταγή της αγαπημένης @themothercook.
Μπορούμε να ενισχύσουμε τη γλυκιά γεύση περιχύνοντας μία υπέροχη σάλτσα με ταχίνι, τζίντζερ και μέλι. Μία συνταγή εύκολη και γευστική, ιδανική για κολατσιό στην παραλία.
Υλικά για 9 κομμάτια:
1 μέτρια γλυκοπατάτα τριμμένη (390γρ περίπου)
3 κολοκυθάκια τριμμένα (250γρ περίπου)
50 γρ γραβιέρα τριμμένη
5 αυγά1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ. γάλα επιλογής μας
2 κ.γ. ginger τριμμένο ή σκόνη
1 κ.γ. μέλι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
σουσάμι αναποφλοίωτο και μαύρο
Για τη σάλτσα:
1 κ.σ. ταχίνι
μερικές σταγόνες λεμόνι
1 κ.γ. μέλι
1-2 κ.γ. ginger σε σκόνη
ελάχιστο αλάτι
Πώς θα το φτιάξεις:
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, το μέλι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε τα λαχανικά και το τυρί και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Σε ένα μικρό ταψάκι στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ή βουτυρώνουμε καλά την επιφάνεια. Στρώνουμε όμορφα την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45′ περίπου.
Για την σάλτσα, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά με ένα πιρούνι ή με το μιξεράκι του καφέ. Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. νερό για πιο ρευστή σύσταση. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε. Κόβουμε κομμάτια και περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από τη ζέστη ομελέτα.
Απολαμβάνουμε ζέστη ή κρύα!