Για εκείνους που αγαπούν το κουνουπίδι αυτή η ομελέτα είναι απόλαυση. Δε χρειάζεται να προσθέσεις κανένα άλλο λαχανικό ή άρωμα. Το κουνουπίδι, η φέτα, το σκόρδο και ο μαιντανός είναι αρκετά για να αγαπήσεις αυτή τη εκδοχή ομελέτας.
Θα χρειαστείς:
4 αυγά
2 1/2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κουνουπίδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κούπα φέτα ΔΩΔΩΝΗ θρυμματισμένη
1/4 της κούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
Πως θα το φτιάξεις:
Χτύπησε σε ένα μπολ τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι. Σε ένα τηγάνι ζέστανε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και σόταρε το κουνουπίδι για 5-9 λεπτά μέχρι να ροδίζει. Πρόσθεσε το σκόρδο και σόταρε για ένα λεπτό ακόμα. Ρίξε τα αυγά στο κουνουπίδι και ψήσε την ομελέτα για 4-5 λεπτά. Ρίξε την ομελέτα σε ένα πιάτο, βάλε το τηγάνι πάνω από το πιάτο και αναποδογύρισε την ομελέτα. Ψήσε για 2-3 λεπτά ακόμα.
Σέρβιρε την ομελέτα σε ένα πιάτο και πασπάλισε με μαϊντανό και φέτα.