Είναι εξαιρετικά τραγανό, νόστιμο σνακ και αγαπημένο ορεκτικό για πάρτι.
Τι θα χρειαστείς:
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
1/2 φλιτζάνι βουτυρόγαλα, δες παραπάνω πως να φτιάξεις δικό σου*
1 αυγό
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες και χωρισμένο σε δαχτυλίδια
Πώς θα το φτιάξεις:
Χρειάζεσαι 4 ρηχά μπολ ή βαθιά πιάτα.
Στο πρώτο ανακατεύεις το αλεύρι, την πάπρικα και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Στο δεύτερο ανακατεύεις το βουτυρόγαλα (ή το γάλα και το ξύδι/χυμό λεμονιού) και το αυγό και μετά προσθέτεις ¼ φλιτζάνι από το μείγμα του αλευριού από το πρώτο μπολ.
Στο τρίτο ανακατεύεις με ένα πιρούνι την τριμμένη φρυγανιά, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το ελαιόλαδο, μέχρι να κατανεμηθεί ομοιόμορφα το λάδι. Βάζεις τη μισή φρυφανιά σε ένα τέταρτο μπολ.
Στεγνώνεις τα κρεμμύδια με χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσεις την υπερβολική υγρασία. Με ένα πιρούνι βυθίζεις τις ροδέλες κρεμμυδιού στο μείγμα του αλευριού, τις ρίχνεις στο μείγμα με το βουτυρόγαλα και στη συνέχεια τις βυθίζεις στο μείγμα της φρυγανιάς.
Τοποθετείς τις ροδέλες κρεμμυδιού σε μία στρώση στο καλάθι της φριτέζας. Μπορείς να τοποθετήσεις μικρότερα δακτυλίδια μέσα σε μεγαλύτερα, απλά βεβαιώσου ότι υπάρχει κενό μεταξύ τους. Μαγειρεύεις στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, περίπου 11-15 λεπτά. Δεν χρειάζεται να γυρίσεις τις ροδέλες. Μόλις είναι έτοιμα βγάλε προσεκτικά τις ροδέλες με μια σπάτουλα ή πιρούνι και σέρβιρε.
*Εάν δεν έχεις βουτυρόγαλα, μπορείς εύκολα να φτιάξεις το δικό σου προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ή χυμό λεμονιού/λάιμ σε ½ φλιτζάνι γάλα.