Το βράδυ ονειρεύτηκες ότι έτρωγες για πρωινό avocado toast. Το πρωί πας για ψώνια, κατευθύνεσαι προς το μανάβικο, στέκεσαι μπροστά στα αβοκάντο και αρχίζεις να τα ζουλάς με περισσή μανία μέχρι να βρεις το ιδανικά ώριμο αβοκάντο. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην το βρεις και κινδυνεύει να μην ικανοποιηθεί η λιγούρα σου. Πριν απογοητευτείς, έχω να σου πω ότι ο σωστός τρόπος για να καταλάβεις αν ένα αβοκάντο είναι ώριμο είναι πιο εύκολος από ότι νόμιζες.
Υπάρχει ένα σημείο στο αβοκάντο το οποίο αν πιεστεί, μπορεί να γίνει ο πιο αξιόπιστος δείκτης ωρίμανσης του αβοκάντο και αυτό είναι το κάτω μέρος. Αυτό γιατί, το αβοκάντο ωριμάζει από το κοτσάνι και προς τα κάτω. Οπότε αν το πιέσεις ακριβώς εκεί και είναι μαλακό τότε είναι σίγουρο ότι βρίσκεται στο στάδιο ωρίμανσης που θέλεις, αφού υπάρχει η περίπτωση πιέζοντάς το στο πάνω μέρος του -ακόμη κι αν είναι μαλακό σε εκείνο το σημείο- να παραπλανηθείς και να μην έχει ωριμάσει αρκετά ώστε να γίνει το τέλειο spread για το toast σου.