Αν το facebook ήταν χώρα και όχι το πρώτο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τότε θα απαρτιζόταν από 1.860.000.000 ανθρώπους. Υπερβολικά μεγάλος αριθμός δηλαδή για να μοιράζεσαι προσωπικές πληροφορίες. Ακόμα και οι πιο “αθώες” είναι σημαντικό να παραμείνουν ιδιωτικές.
Επειδή λοιπόν ποτέ κανέναν δεν έβλαψε η περισσότερη προσοχή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις λειτουργίες του facebook για μεγαλύτερη ασφάλεια ή ακόμα πιο γρήγορα και εύκολα, να κάνεις delete όσα δεν πρέπει να εμφανίζονται στην σελίδα σου. Όπως τα παρακάτω:
- Ο αριθμός του κινητού σου. Αν αφορά επαγγελματικό λόγο, μπορείς αντί για το τηλέφωνο σου να προσθέσεις το email σου.
- Η ημερομηνία των γενεθλίων σου. Τίποτα κακό δεν μπορεί να κρύβει μία ημερομηνία, εκτός κι αν κάποιος χάκερ την χρησιμοποιήσει για πρόσβαση σε λογαριασμούς. Αν θες τα χρόνια πολλά, σβήσε τουλάχιστον την χρονολογία.
- Εκείνους τους φίλους που δεν γνωρίζεις καν. Και δεν έχεις μαζί τους ούτε έναν κοινό. Δεν θα επικοινωνήσεις ποτέ μαζί τους, γι’αυτό ας ακολουθήσουν τον δρόμο του delete.
- Τις φωτογραφίες παιδιών. Για ευνόητους λόγους, τίποτα αθώο δεν κρύβεται σε αυτή την κίνηση. Ειδικά για κάποιους περίεργους εκεί έξω.
- Το relationship status σου. Οκ, θες να γιορτάσεις τη νέα σου σχέση, μην το κάνεις όμως στο facebook. Εκτός ότι οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρονται για αυτή την πληροφορία, σκέψου όταν θα χρειαστεί να αλλάξεις “in a relationship” σε “single”. Άβολο!
- Τις πληροφορίες για τις πιστωτικές κάρτες/τραπεζικούς λογαριασμούς. Too much information.
- Την κάρτα επιβίβασης σου σε πτήση. Είναι τουλάχιστον εξαιρετικό το ότι πας ταξιδάκι, αλλά δεν είναι καλή ιδέα σίγουρα να ανεβάσεις φωτογραφία με την κάρτα επιβίβασης σου.