Με αυτό το overnight oats με γεύση μηλόπιτας θα είναι σαν να τρως γλυκό για πρωινό. Είναι ιδανικό αν αγαπάς τις γλυκές γεύσεις το πρωί κι αν θες να βρεις έτοιμο το πρωινό σου στο ψυγείο. Μπορείς να το πάρεις μαζί σου στο γραφείο (ή στο αυτοσχέδιο γραφείο στο σαλόνι).
Για τη δική σου sauce μήλου θα χρειαστείς:
2 μεσαία μήλα 1–2 κουταλιές λάδι καρύδας 1 κουταλάκι κανέλα
Προθέρμανε τον φούρνο και στρώσε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Κόψε τα μήλα σε τέταρτα, καθάρισε τη φλούδα τους και περίχυσε με το λάδι καρύδας. Πασπάλισε με την κανέλα και ψήσε τα μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα, άφησέ τα να κρυώσουν δέκα λεπτά και βάλε τα στο blender μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
Για το βαζάκι με το overnight oats θα χρειαστείς:
1/3 της κούπας βρώμη 1 tκουταλάκι κανέλα λίγο αλάτι 1/3 της κούπας sauce μήλου 1/3 της κούπας γιαούρτι 1/3 της κούπας γάλα 1/2 κουταλάκι βανίλια
Πώς θα το φτιάξεις:
Προετοίμασε τη sauce μήλου. Σε ένα βαζάκι ανακάτεψε τη βρώμη, την κανέλα και το θαλασσινό αλάτι. Πρόσθεσε τη sauce, το γιαούρτι, το γάλα και τη βανίλια και ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν καλά μεταξύ τους. Κλείσε το βαζάκι και βάλε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα ή για τουλάχιστον 8 ώρες. Όταν ξυπνήσεις το επόμενο πρωί πρόσθεσε 1-2 κουταλιές της σούπας γάλα, ανακάτεψε και πρόσθεσε ό,τι θες για topping. Κομμάτια μήλου, κανέλλα, φιστικοβούτυρο.