Άφησε τον εαυτό σου να δοκιμάσει αυτή τη διαφορετική γεύση. Είναι το πιο ζωντανά χρωματιστό παγωτό που θα έχεις φάει ποτέ.
Για να κάνεις ένα κιλό παγωτό θα χρειαστείς:
- 3 μεσαία παντζάρια
- 4 κρόκους αυγών
- 4 κούπες κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- ½ κούπα ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλιές μέλι
- 1 βανίλια
Για το topping:
- ½ κούπα ζάχαρη άχνη
- ½ κούπα καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλιές βούτυρο
- ½ κούπα ανάλατα φιστίκια
- 1 κούπα ηλιόσπορο
- λίγο αλάτι
Προθέρμανε τον φούρνο στους 20ο°C. Πλύνε και στέγνωσε τα παντζάρια. Βάλε τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί στον πάτο και νερό μέχρι τη μέση των παντζαριών. Σκέπασε το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάλε το στο φούρνο.
Ψήσε για 1 ώρα και άφησε τα να κρυώσουν. Κόψε στα 4 τα παντζάρια και πέρασε τα από το μπλέντερ. Αφαίρεσε το 1¼ μιας κούπας και άφησε το στην άκρη.
Σε ένα μεσαίο μπολ χτύπησε τους κρόκους.
Σε ένα τηγάνι βάλε τις 3 κούπες κρέμας, τη ζάχαρη, το μέλι και τη βανίλια. Στο τέλος πρόσθεσε και τη 1 και ¼ κούπα από τον πουρέ παντζαριών που είχες κρατήσει στην άκρη. Σε μέτρια θερμοκρασία ανακάτευε τα υλικά μέχρι να ενωθούν. Βγάλε το τηγάνι και πρόσθεσε σταδιακά την υπόλοιπη κρέμα. Ξαναβάλε το τηγάνι στη θερμοκρασία για 3-4 λεπτά και ανακάτευε συνέχεια. Στο τέλος πρόσθεσε τη μια κούπα κρέμας και ανακάτεψε καλά. Βάλε το υλικό σε ένα μεταλλικό σκεύος για την κατάψυξη και άφησε το για μια νύχτα να παγώσει.
Για το topping:
Άπλωσε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Σε ένα τηγάνι ανακάτεψε τις ζάχαρες, το βούτυρο και μισή κούπα νερό μέχρι να γίνει διάφανο. Ρίξε τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους και ρίξε το υλικό στο ταψί. Ψήσε για 10-12 λεπτά μέχρι να χρυσίσει. Μόλις κρυώσει πέρασε το από το μπλέντερ.
Για να σερβίρεις βγάλε το παγωτό σε μπάλες, πασπάλισε με το topping και λίγο αλάτι.