Ένα διαφορετικό παγωτό για σένα που αγαπάς τη σοκολάτα. Το άρωμα από το Frangelico και η γεύση της μαρμελάδας βατόμουρο θα απογειώσει τη σοκολάτα και μαζί με τα φουντούκια θα έχεις εναλλαγές γεύσεις και υφών σε μία μόνο κουταλιά.
Tι θα χρειαστείς:
500 ml κρέμα
150 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα (72% κακάο), κομμένη σε κομμάτια 1 εκ.
1⁄4 φλ. Frangelico
1 κουταλιά της σούπας σκούρο κακάο
400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
1⁄2 φλιτζάνι μαρμελάδα βατόμουρο
1⁄2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καβουρδισμένα φουντούκια ή νιφάδες αμυγδάλου
Σκεύος χωρητικότητας 1,5 λίτρου κατάλληλο για κατάψυξη.
Πώς θα το φτιάξεις:
Ζεσταίνουμε τη μισή κρέμα σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων ή στο μάτι της κουζίνας σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και αφήνουμε για 1 λεπτό.
Δουλεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, αν χρειάζεται. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει. Προσθέτουμε το Frangelico και ανακατεύουμε λίγο ακόμα να ενωθούν.
Χτυπάμε για 3 λεπτά την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος ξεχωριστά, προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε μέχρι να δέσουν μεταξύ τους.
Ενώνουμε το μείγμα της κρέμας με την κρύα σοκολάτα και αδειάζουμε στο σκεύος. Παγώνουμε για 3 ώρες και μετά ρίχνουμε μικρές κουταλιές μαρμελάδας και τη μισή ποσότητα από τα φουντούκια και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Βάζουμε στο ψυγείο άλλες 4 ώρες ή όλη τη νύχτα πριν το σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φουντούκια.
Φωτογραφία: Josh Griggs για το dish.co.nz