Καλοκαίρι χωρίς παγωτό γίνεται; Δε γίνεται! Σας έχω λοιπόν μια υγιεινή συνταγή μπανανοπαγωτού λίγο διαφορετική αυτή τη φορά. Πρόκειται για ταρτάκια με γέμιση από παγωτό φυστικοβούτυρου και σιρόπι σοκολάτας… όπως αντιλαμβάνεστε η γεύση είναι κολασμένη, ειδικά κιόλας όταν δεν έχουν επεξεργασμένη ζάχαρη, και ετοιμάζονται μέσα σε 10 λεπτά. Αν θέλετε έξτρα σοκολατένια γεύση μπορείτε να προσθέσετε στη βάση μια κουταλιά της σούπας κακάο. Στην φώτο που βλέπετε χρησιμοποίησα βάσεις για ταρτάκια αλλά μπορείτε να το φτιάξετε σε ότι έχετε εύκαιρο, ακόμα και σε βάσεις για cupcakes.
Υλικα (για περίπου 4 μεριδες)
Για τη βάση:
- ¾ κούπας χουρμάδες (ή σταφίδες)
- ¾ κούπας καρύδια
- (προαιρετικά: μια κουταλιά κακάο)
Για το παγωτό:
- 2 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες που έχεις καταψύξει από το προηγούμενο βράδυ
- 2κτ σούπας φυστικοβούτυρο
Για το σιρόπι σοκολάτας:
- 1 κτ σούπας λάδι καρύδας
- 1κτ σούπας σκόνη ακατέργαστου κακάο
- 1 κτ σούπας σιρόπι σφενδάμου
- ½ κτ γλυκού απόσταγμα βανίλιας
Προετοιμασια
Βάζεις τα υλικά για τη βάση στον επεξεργαστή τροφίμων και χτυπάς για περίπου 3 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Το απλώνεις στις βάσεις πιέζοντας με τα δάχτυλα μέχρι να απλωθεί καλά. Βάζεις στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
Ξεπαγώνεις τις μπανάνες και βάζεις στον επεξεργαστή τροφίμων ή στο μπλέντερ μαζί με το φυστικοβούτυρο μέχρι να λιώσουν και να αποκτήσουν υφή παγωτού.
Παράλληλα σε ένα μικρό μπρικάκι φτιάχνεις το σιρόπι σοκολάτας αναμειγνύοντας όλα τα υλικά σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά.
Γεμίζεις τις βάσεις με το παγωτό και σερβίρεις με λίγο σιρόπι σοκολάτας. Τρώγονται κατευθείαν και διατηρούνται στη κατάψυξη.