Πανακοτα Φραουλα
Κι ένα γλυκάκι για να κλείσει καλά ο χρόνος.
Υλικά
125 ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
325 ml γάλα με λίγα λιπαρά
4 φύλλα ζελατίνης
8 κουτ. του γλυκού γλυκαντικό Sucra Line ή Slim Line
1 βανίλια
6 κουτ. του γλυκού μαρμελάδα Light ΖΩΓΡΑΦΟΣ φράουλα
Βάζετε τα φύλλα ζελατίνης μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό, για να μαλακώσουν.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το γλυκαντικό και τη βανίλια, μέχρι να αρχίσουν να βράζουν και αποσύρετε από τη φωτιά.
Μέσα στο πολύ ζεστό ακόμα μίγμα, προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνης (αφού τα στύψετε) και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθούν τελείως.
Μοιράζετε την κρέμα σε 6 μπολάκια και τα βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να πήξουν καλά.
Για τη σάλτσα φράουλας, ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι τη μαρμελάδα με 6 κουταλάκια του γλυκού νερό.
Βγάζετε την πανακότα από το ψυγείο τη στιγμή του σερβιρίσματος και περιχύνετε με τη σάλτσα φράουλας.
Μερίδες 6