Τέλεια ιδέα για γλυκό αλλά και πρωινό. Το ενδιαφέρον σ’ αυτά τα pancakes είναι το άρωμα των εσπεριδοειδών.
Tι θα χρειαστείς για 8-10 pancakes:
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κουταλάκι baking powder
½ κουταλάκι αλάτι
1 κούπα γάλα
¼ κούπας νερό
2 αυγά
2 κουταλιές κανέλα
½ κούπα καστανή ζάχαρη
σιρόπι εσπεριδοειδών
Πως θα το φτιάξεις:
Κοσκίνισε το αλεύρι, πρόσθεσε το baking και το αλάτι.
Πρόσθεσε το γάλα σταδιακά και ανακάτεψε μέχρι να ενωθεί το μείγμα.
Σταδιακά πρόσθεσε τα αυγά στο μείγμα.
Πρόσθεσε το νερό και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να έχεις ένα λείο μείγμα.
Άφησε το για μία ώρα, ιδανικά αν μπορείς να το ετοιμάσεις και απο το προηγούμενο βράδυ θα είναι ακόμα καλύτερα.
Σε ένα τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία και με ένα μεγάλο κουτάλι βάλε περίπου 30ml από τον χυλό.Ψήσε για 1 – 1 ½ λεπτά και γύρισε το pancake όταν θα κάνει φουσκάλες.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη καστανή ζάχαρη και τη κανέλα και πασπάλισε τα pancakes.
Πως να κάνεις το σιρόπι από κίτρο
1/3 κούπας χυμό πορτοκάλι
1/3 κούπας λεμόνι χυμό
½ κούπα ζάχαρη
Βάλε όλα τα υλικά σε ένα τηγάνι και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθούν τελείως οι ζάχαρες. Ανέβασε λίγο τη θερμοκρασία και βράσε το σιρόπι για 5 λεπτά. Ρίξε το σιρόπι στα pancakes και σέρβιρε αμέσως.