Η Madame Gâteaux είναι pastry chef και ειδικεύεται στη διοργάνωση vintage afternoon tea parties και άλλων custom events. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτήν στην ιστοσελίδα της, το facebook ή το instagram.
Πριν από μερικές μέρες είδαμε στο instagram της αυτή τη λαχταριστή εικόνα και ζητήσαμε γρήγορα από την Καλλιόπη να τη μοιραστεί μαζί μας.
Υλικά:
125ml γάλα πλήρες
7γρ ζελατίνη
625γρ κρέμα γάλακτος
100γρ ζάχαρη κρυσταλλική
μαρμελάδα μανταρίνι
φρέσκο θυμάρι
Μέθοδος:
Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.
Σε ένα μπολάκι, μουσκεύουμε τη ζελατίνη μέσα στο γάλα για 5′.
Μόλις ζεσταθεί η κρέμα, ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη και το γάλα και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει η ζελατίνη.
Αφήνουμε το κατσαρολάκι στην άκρη για 5′ να κρυώσει.
Γεμίζουμε τα σκεύη που έχουμε επιλέξει με την panna cotta (μπολάκια ή ποτηράκια).
Τοποθετούμε τα σκευή στο ψυγείο για μερικές ώρες ώσπου η panna cotta να πήξει.
Βγάζουμε τα σκεύη από το ψυγείο και τοποθετούμε στην επιφάνεια τη μαρμελάδα μανταρίνι ή όποια άλλη μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού μας αρέσει.
Πάνω σε κάθε ποτηράκι βάζουμε ένα μικρό κλαράκι φρέσκο θυμάρι ή άλλο μυρωδικό, όπως δεντρολίβανο ή δυόσμο.
Σερβίρουμε την panna cotta κρύα.