Mε την παρακάτω συνταγή θα έχεις μία vegetarian πίτσα αλλά ταυτόχρονα κι ένα αληθινό comfort food. Θα χρειαστείς περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά συνολικά για την προετοιμασία και το ψήσιμο.
Τι θα χρειαστείς:
2 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους 3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο 100 ml ελαιόλαδο 50 γρ πάστα ντομάτας 2 κονσέρβες των 400γρ ντομάτα 100 ml νερό μισή κούπα φύλλα βασιλικού αλάτι και πιπέρι
ζύμη για πίτσα φύλλα βασιλικού παρμεζάνα 1 κουταλιά ελαιόλαδο 25 γρ ντοματίνια 80 γρ fior di latte mozzarella, κομμένη σε κομμάτια
Πώς θα τη φτιάξεις:
1. Αρχικά ανακάτεψε τους κύβους μελιτζάνας με το αλάτι σε ένα σουρωτήρι και άφησέ το μία ώρα. Προθέρμανε τον φούρνο στους 250°C.
2. Πρόσθεσε το σκόρδο και το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι κατάλληλο για φούρνο και σόταρε το σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να χρυσίσει το σκόρδο.
3. Σκούπισε τους κύβους μελιτζάνας με ένα πανί και πρόσθεσέ τους στο τηγάνι. Σόταρε μέχρι να μαλακώσουν.
4. Πρόσθεσε την πάστα ντομάτας και μαγείρεψε για λίγο παραπάνω από 3 λεπτά. Στη συνέχεια πρόσθεσε τις ντομάτες από την κονσέρβα και το νερό. Βάλε το σκεύος στον φούρνο για 30-40 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα, να βράσουν οι μελιτζάνες. Πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι.
5. Προθέρμανε τον φούρνο στο grill και βάλε ένα τηγάνι ή μία πέτρα ψησίματος για 10-15 λεπτά μέχρι να κάψει.
6. Στο μεταξύ άνοιξε τη ζύμη.
7. Άπλωσε τη ζύμη στο σκεύος και βάλε πάνω του τη σάλτσα με τις μελιτζάνες. Πασπάλισε με βασιλικό, τριμμένη παρμεζάνα και περίχυσε με λίγο λάδι. Στο τέλος πρόσθεσε με τα ντοματίνια.
8. Περίμενε 1–2 λεπτά και πρόσθεσε τη mozzarella. Βάλε τη πίτσα στον φούρνο με grill στην υψηλότερη θερμοκρασία.
9. Όταν η ζύμη πάρει χρώμα, 1-2 λεπτά μετά πασπάλισε με λίγη ακόμα παρμεζάνα και περίχυσε με λίγο ελαιόλαδο.