Εάν αγαπάς τα γλυκά αλλά έχεις και μια ιδιαίτερη αδυναμία στη μαρμελάδα φράουλα αυτή η σπιτική συνταγή για πάστα φλώρα από την Cucina di Darla, είναι φτιαγμένη για εσένα.

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 1 βάζο μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύεις με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτεις ένα-ένα τα αυγά και τη βανίλια. Μετά ρίχνεις το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύεις με το χέρι. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά ανοίγεις τη ζύμη σε ένα ταψάκι, αφού έχεις τοποθετήσει λαδόκολλα. Κρατάς λίγη ζύμη για να στολίσεις την πάστα φλώρα. Προσθέτεις τη μαρμελάδα, διακοσμείς και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα για 45’.

featured photo και περισσότερες συνταγές: Cucina Di Darla