Αφράτα και συγχρόνως τραγανά, αυτά είναι τα κλασικά πασχαλινά κουλουράκια, εύκολα στην παρασκευή τους για να τα ετοιμάσετε ακόμα και σήμερα για το Πάσχα! Τα υλικά είναι
800 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πακέτο μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 ¼ κούπας ζάχαρη
4 αυγά
5 κουτ. σούπας γάλα
1 βανιλίνη
ξύσμα ενός λεμονιού
1 κ. γλυκού baking powder
Mε ένα μίξερ χειρός χτυπήστε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για λίγα λεπτά μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε το αλεύρι σιγά σιγά χτυπώντας συνέχεια μέχρι να ενσωματωθεί τελείως. Η ζύμη κολλάει αρκετά, οπότε για να τη δουλέψετε, πάρτε δίπλα σας ένα μπολάκι με σπορέλαιο. Κάθε φορά που θα κόβετε ένα κομματάκι ζύμης για να κάνετε τα κουλουράκια, βουτήξτε τα δάχτυλά σας στο σπορέλαιο. Πάρτε ένα κομματάκι ζύμης, το μέγεθος εξαρτάται από το μήκος που θέλετε για τα κουλουράκια σας, και φτιάξτε ένα μπαστουνάκι πάχους ενός εκατοστού. Διπλώστε το στη μέση και τυλίξτε. Εννοείται πως μπορείτε να φτιάξετε ότι άλλο σχήμα θέλετε. Ψήστε στους 170 βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Καλό Πάσχα!