Εύκολη δροσερή pavlova με τραγανή μαρέγκα, αφράτη σαντιγί και φρέσκες φράουλες. Τι καλύτερο να ζητήσεις για να καλύψεις τις λιγούρες σου για γλυκό; Αν σου φαίνεται μπελάς μπορείς πάντα να αγοράσεις έτοιμες μαρέγκες και σαντιγί από ένα καλό ζαχαροπλαστείο. Επιπλέον αντί να φτιάξεις ατομικές μερίδες, μπορείς να σπάσεις τις μαρέγκες σε ένα μεγάλο μπολ και να προσθέσεις τη σαντιγί και τα φρούτα ώστε να τη σερβίρεις σε ένα τραπέζι.
Για τις μαρέγκες:
- 6 ασπράδια αυγού
- 300 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. ξύδι από κρασί
- 1 σταγόνα ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 1 κ.γ. λικέρ πορτοκάλι
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ χτύπα τα ασπράδια με ένα μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει μία σφιχτή κρέμα. Πρόσθεσε τη ζάχαρη σταδιακά και συνέχισε να ανακατεύεις. Στη συνέχεια πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά σου και φτιάξε ένα ομοιογενές μείγμα.
Άπλωσε λαδόκολλα στο ταψί σου και χώρισε το μείγμα σου στη μέση δημιουργώντας δύο κύκλους. Βάλε το στο φούρνο και κατέβασε τη θερμοκρασία στους 150. Ψήσε για περίπου μία ώρα ώστε να είναι τραγανές απ’ έξω και μαλακές από μέσα. Άφησε τες να κρυώσουν.
Για τη γέμιση:
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κάψουλα βανίλιας
- 75 γρ. ζάχαρη άχνη
- 450 γρ. φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
Χτύπησε την κρέμα μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνουν μία αφράτη σαντιγί. Χώρισε τη στα δύο και άπλωσε τη πάνω από κάθε μαρέγκα. Από πάνω άπλωσε τις φράουλες.
Για την sauce φράουλας:
- 100 ml νερό
- 100 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. φράουλες
Βάλε την ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και άφησε τη μέχρι να βράσει. Μετά από 12-15 λεπτά όταν θα έχει γίνει σιρόπι βγάλε τη από τη φωτιά και πρόσθεσε τις φράουλες. Ανακάτεψε και άφησε το για 10 λεπτά.
Σε ένα μίξερ ανακάτεψε το ώστε να γίνει μία απαλή sauce και βάλε το στο ψυγείο να κρυώσει. Άπλωσε το πάνω από τις pavlova και σέρβιρε.