Peanut Butter Chocolate Chip Cookies
Θυμάμαι πως ως μικρό παιδάκι, εκείνο το μπολ με τα Cookies στο πάνω ντουλάπι ήταν μια απαγορευμένη ευτυχία. Αφενός γιατί δεν μπορούσα να το κατεβάσω, αφετέρου γιατί δίπλα του ήταν και το βάζο με την μερέντα.
Σήμερα, σαν μεγάλο παιδί δεν είναι το ύψος μου αυτό που με σταματάει(και ας μην είμαι δύο μέτρα) μα το ότι το μπολ αυτό λείπει. Γι’ αυτό και εγώ σκέφτηκα πως η καλύτερη λύση για τα πράγματα που νοσταλγούμε είναι να τα δημιουργήσουμε ξανά από την αρχή. Έτσι, όπως ο καθένας μας μπορεί να φτιάξει την δική του ευτυχία, εγώ θα φτιάξω Gluten-Free Peanut Butter Chocolate Chip Cookies.
Θα χρειαστείς:
3 κούπες δημητριακά βρώμης
1 ¼ κ.γ. Baking Soda
¼ κούπα κακάο
Λίγο αλάτι
½ κούπα φυστικοβούτυρο
230 γρ. σοκολάτα σε κομμάτια
170 γρ. βούτυρο
¾ κούπα ζάχαρη
¾ μαύρη ζάχαρη
2 αυγά
1 κ.γ. βανίλια
Προθέρμανε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Ξεκίνα βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ την βρώμη, το κακάο, την Baking Soda και το αλάτι και ανακάτεψέ τα καλά. Στην συνέχεια, ρίξε το βούτυρο, την λευκή και μαύρη ζάχαρη και χτύπα τα ξανά. Πρόσθεσε τα αυγά, ξαναχτύπα το μείγμα και ρίξε την βανίλια και το φυστικοβούτυρο. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα βάλε μέσα και τα κομματάκια σοκολάτας και διαμόρφωσέ τα στο μέγεθος που θέλεις.
Ψήσε σε τα για 8-10 λεπτά και άφησέ τα να κρυώσουν.
Τώρα μπορείς να τα βάλεις σε ένα μεγάλο cookie jar στο πάνω ντουλάπι, δίπλα στην μερέντα και να μην μεγαλώσεις ποτέ.
(Πηγή: Darling Magazine)