Η συνταγή για αυτό το κέικ σοκολάτας μέντας χωρίς αλεύρι είναι εμπνευσμένο από το κλασικό ρόφημα και είναι της camillestyles.com. Προλαβαίνεις να το φτιάξεις πριν αρχίσεις να σκέφτεσαι παγωτά και γλυκά με καλοκαιρινά φρούτα.
Τι θα χρειαστείς:
αντικολλητικό σπρέι για το ταψί
110γρ ανάλατο βούτυρο
340gr μαύρη ή ημίγλυκη σοκολάτα, τριμμένη ή σταγόνες
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα μέντας
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
για το σερβίρισμα: σαντιγί, θρυμματισμένη μέντα, τρίμματα σοκολάτας και σκόνη κακάο
Πώς θα το φτιάξεις:
Βάλε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και λιώσε το βούτυρο και τη σοκολάτα, ανακατεύοντας συχνά. Άφησε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώσε το κάτω μέρος του ταψιού με αντικολλητικό χαρτί και μετά ψέκασε το κάτω μέρος και τις πλευρές με αντικολλητικό σπρέι. Άφησε στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, χτύπησε τα αυγά σε μέτρια ένταση μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 3 λεπτά. Ρίξε σιγά σιγά τη ζάχαρη και μετά συνέχισε το χτύπημα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ασπρίσει.
Πρόσθεσε και τα δύο εκχυλίσματα, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και δούλεψε ελαφρά να ενωθούν.
Ρίξε το μείγμα των αυγών σε ένα μπολ με τη σοκολάτα και δούλεψε με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Μετάφερε τη ζύμη του κέικ και ψήσε για 30 λεπτά μέχρι οι άκρες να ξεκολλάνε από το ταψί. Το κέντρο θα εξακολουθεί να είναι υγρό.
Άφησε να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια αναποδογύρισέ το. Σέρβιρε με σαντιγί, τρίμματα σοκολάτας και σκόνη κακάο ή και μερικά φύλλα μέντας.