Σπάνια μπορείς να βρεις κάτι καλύτερο σαν απάντηση στην ερώτηση ”Ποιο τρόφιμο δε θα άντεχες να σταματήσει να παράγεται;“. Κάνε το τεστ, ρώτησε τους φίλους σου και αποδέξου την κυριαρχία της σοκολάτας. Δεκτό. Δεν υπάρχει καλύτερο. Και μόλις κάποιοι βρήκαν τρόπο να την κάνουν ακόμα καλύτερη.
Τι λένε οι φήμες:
Οι παρακάτω χειροποίητες σοκολάτες που ανακαλύψαμε στη δωδώνη περιέχουν 60% κακάο, η σοκολάτα υγείας, και 35%, η σοκολάτα γάλακτος. Ένα το κρατούμενο. Η βελούδινη αίσθηση που σου αφήνει η σοκολάτα οφείλεται στον χρόνο ωρίμανσης. Εδώ, η σοκολάτα ωριμάζει μέσα σε 48 ώρες, σε σχέση με τις 18 ώρες που κατά μέσο όρο που ωριμάζουν οι υπόλοιπες σοκολάτες της αγοράς. Η ζάχαρη δεν έχει πολύ σημασία, έτσι οι συγκεκριμένες σοκολάτες περιέχουν μικρό ποσοστό ζάχαρης γιατί το μυστικό είναι στον συνδυασμό των συστατικών και όχι στην κάλυψη τους από την πολύ ζάχαρη. Αυτές οι σοκολάτες περιέχουν μόνο βούτυρο κακάο. Αυτό σημαίνει λιγότερα λιπαρά. Οι ξηροί καρποί δεν είναι εδώ και εκεί σκόρπιοι και ξεχασμένοι (συμβαίνει κάπως γενικά) αλλά όταν διαλέγεις σοκολάτα με ξηρούς καρπούς θα φας σοκολάτα με ξηρούς καρπούς. Οι καρποί του κακάο είναι πολύ προσεκτικά επιλεγμένοι και υψηλής ποιότητας από περιοχές της Ιάβας, στην Ινδονησία, όπου παράγονται οι καλύτερες ποικιλίες του κόσμου. Οι καρποί έρχονται στην Ευρώπη, διαχωρίζονται και καβουρδίζονται όπου αναδύονται όλα τα αρώματά τους.
Τι λένε οι εικόνες:
Τι λέμε εμείς:
Τις θέλουμε όλες τώρα.