Η Phil’s Granola ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία της τον Ιανουάριο του 2021 αλλά η ιστορία της ξεκίνησε το 2014, όταν η Φιλίππα Νάκα ή αλλιώς ο άνθρωπος πίσω από τη Phil’s Granola δοκίμασε να φτιάξει σπιτική granola με τις φίλες της στο Πανεπιστήμιο.
Με πειραματισμούς δοκίμασαν συστατικά από διαφορετικές χώρες και η Φιλίππα αποφάσισε να καταλήξει στην τέλεια συνταγή.
“Μετά από πολλές προσπάθειες ξεκίνησα να την προσφέρω στους δικούς μου ανθρώπους και πριν το καταλάβω φτάσαμε… εδώ! Συνεχίζοντας να ψάχνω διαρκώς νέους, νόστιμους συνδυασμούς και χρησιμοποιώντας πάντα (όπως και τότε) τα καλύτερα υλικά, μπορώ πλέον να μοιράζομαι τη granola μου με όλους εσάς!” λέει η ίδια.
Ποια είναι τα βασικά υλικά που αποτελούν μία ”πετυχημένη” granola;
Για εμένα η πετυχημένη granola είναι αυτή η οποία δεν στερεί τίποτα από την υγεία μας για χάρη της γεύσης της αλλά και το αντίθετο. Δηλαδή μια granola η οποία είναι φτιαγμένη από βιολογικά υλικά υψηλής ποιότητας αλλά ταυτόχρονα απλά. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό ό,τι τρώμε να προέρχεται από συστατικά τα οποία μας είναι οικεία και μπορούμε να τα προφέρουμε! Η παραγωγή μας δηλαδή είναι vegan και homemade (δηλαδή φτιαγμένη εξ αρχής από υλικά υψηλής ποιότητας, φυσικά γλυκαντικά και καθόλου επεξεργασμένη ζάχαρη, χωρίς φοινικέλαιο, αλκοόλες ζάχαρης, σιρόπι καλαμποκιού κλπ).
Σημασία μεγάλη στη δική μας granola έχει ότι όλη η διαδικασία γίνεται με πολλή αγάπη, από το πρώτο ως το τελευταίο βήμα, κάτι που νομίζω έχει καταλάβει όποιος έχει κάνει τη βόλτα του από το εργαστήριό μας.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Με τι ταιριάζει περισσότερο; Υπάρχουν τρόποι να τη δοκιμάσουμε εκτός από σκέτη ή με γαλακτοκομικά;
H granola μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς συνδυασμούς ανάλογα τη γεύση. Για παράδειγμα, ένας κλασικός συνδυασμός είναι με γάλα ή γιαούρτι (συνιστώμενη μερίδα: 40 γρ).
Όμως, ταιριάζει και με πιο αλμυρούς συνδυασμούς. Για παράδειγμα, η Total No Grainer γεύση μας ταιριάζει τέλεια με σαλάτες. Επίσης, είχα δει και μια συνταγή ενός λάτρη της granola μας που είχε κάνει cheesecake και αντί για μπισκότο στη βάση έβαλε τη granola μας!
Δημητριακά, ξηροί καρποί, σοκολάτα, αρωματικά. Όλα είναι στοιχεία ευεργετικά και πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Ανήκει η granola στη κουλτούρα του Έλληνα; Την αγαπά συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων;
Πιστεύω πως ενώ ο Έλληνας καταναλώνει όλα τα συστατικά που περιέχουν οι granola μας μεμονωμένα, δεν τα έχει συνηθίσει μαζί. Βέβαια αυτό έχει αρχίσει και αλλάζει, ειδικά για τους νέους, πράγμα που φαίνεται από τη ζήτηση του προϊόντος. Αν σκεφτούμε, επίσης, πόσο συχνά ο μέσος Έλληνας προτιμάει στη διατροφή του δημητριακά, κυρίως με γαλακτοκομικά, θεωρώ πως ανήκει στην κουλτούρα του. Η διαφορά είναι ότι η granola είναι το επόμενο βήμα στις επιλογές του, εφόσον αναζητήσει κάτι διαφορετικό από τα απλά δημητριακά. Μην ξεχνάμε κιόλας όλες τις φορές που ανοίξαμε το σακουλάκι και ξεκινήσαμε το τσίμπημα στην ανάγκη μας για κάτι γλυκό.
Συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων που την αγαπάει δεν νομίζω πως υπάρχει, καθώς έχουμε θετικό feedback από νέους, μαμάδες με μικρά παιδιά, ακόμα και από τους παππούδες μας. Όσοι την τρώνε έχουν δοκιμάσει πολλές granola του εμπορίου, αλλά προτιμούν την δική μας καθώς είναι πιο υγιεινή αλλά και πιο εύγευστη.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Αυτή τη στιγμή το e-shop σας έχει 5 διαφορετικές γεύσεις granola και ένα set gift. Ποια θα λέγατε είναι ότι best seller;
Η Almond Vanilla, που είναι και η πρώτη μας γεύση είναι η best seller. Όλες οι γεύσεις όμως έχουν τους «φανατικούς». Δηλαδή αυτός που τρώει τη Dark Choco Chip δεν την αλλάζει με τίποτα! Όσοι είναι λάτρεις της σοκολάτας, μπορούν να το καταλάβουν. Αυτό ισχύει με όλες τις γεύσεις. Μπορείτε να τις δείτε όλες εδώ.
Να περιμένουμε νέες προσθήκες-γεύσεις;
Ναι! Ήδη έχουμε βγάλει 2 νέες γεύσεις, τη Total No Grainer GF η οποία δεν έχει βρώμη, είναι φτιαγμένη δηλαδή μόνο με ξηρούς καρπούς και σπόρους – ιδανική για όσους ακολουθούν μια gluten free διατροφή και τη Peanut Butter GF που είναι και αυτή gluten free!
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Πόσο καιρό διατηρείται η granola; Χρειάζεται ψυγείο;
Κρατάει έως και 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής. Εμείς προτείνουμε η κατανάλωση να γίνεται μέσα σε 6 μήνες για να μην χαλάει η γεύση μιας και δεν βάζουμε συντηρητικά. Είναι πραγματικά ένα σπιτικό προϊόν. Άλλωστε, έτσι ξεκίνησε.
Tip: Κρατήστε την στο ψυγείο για το πιο γευστικό αποτέλεσμα. Θα με θυμηθείτε.
Εκτός από το e-shop πως αλλιώς μπορούμε να σας βρούμε;
Στο εργαστήριο μας στον Άλιμο καθώς και σε 25 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα! Μπορείτε να τα δείτε εδώ.
Μέσω του website μπορείς να παραλάβεις προϊόντα σε όλη την Ελλάδα και όλες οι παραγγελίες άνω των 45 ευρώ έχουν δωρεάν μεταφορικά.