Mία σούπα που αξίζει να δοκιμάσεις ένα από τα επόμενα βράδια της εβδομάδας. Με κολοκύθα, μπέικον και πικάντικα ρεβίθια.
Τι θα χρειαστείς:
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 4 κουταλιά βούτυρο 3/4 από ένα κουταλάκι πάπρικα 3/4 από ένα κουταλάκι τσίλι 1/2 κουταλάκι κουρκουμά πιπέρι καγιέν 1/8 από ένα κουταλάκι αλάτι 1/4 από ένα κουταλάκι σκόρδο 3 1/2 κούπες πουρές κολοκύθας 2 κούπες ζωμό κοτόπουλο 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος λίγη θρυμματισμένη φέτα 2-3 φέτες μπέικον
450 γρ ρεθίθια σε κονσέρβα 1/4 από ένα κουταλάκι αλάτι 1/4 από ένα κουταλάκι σκόνη σκόρδου 1/2 από ένα κουταλάκι τσίλι 1/4 από ένα κουταλάκι πάπρικα 1/8 από ένα κουταλάκι κουρκουμά 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
Πως θα το φτιάξεις:
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία βάλε τον πουρέ κολοκύθας μαζί με το βούτυρο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και περίμενε μέχρι να πάρει μία βράση. Πρόσθεσε την πάπρικα, το τσίλι, τον κουρκουμά, το καγιέν, το αλάτι και το σκόρδο σε σκόνη. Ανακάτεψε για λίγο και στη συνέχεια πρόσθεσε τον ζωμό. Πρόσθεσε την κρέμα. Αναλόγως πόσο ρευστή θέλεις την σούπα βάλε έξτρα ζωμό. Σέρβιρε με φέτα, ξεροψημένο μπέικον και πικάντικα ρεβίθια.
Για να φτιάξεις το μπέικον θα το σοτάρεις σε πολύ δυνατή θερμοκρασία σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αφού πριν το έχεις ψιλοκόψει.
Για να φτιάξεις τα ρεβίθια, θα χρησιμοποιήσεις το ίδιο τηγάνι με το λίπος που έχει μείνει. Αν θες να το αποφύγεις τότε καθάρισε το τηγάνι και βάλε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο. Πρόσθσε τα ρεβίθια, το αλάτι, το σκόρδο, την πάπρικα και τα υπόλοιπα μπαχαρικά μαζί με τη ζάχαρη. Σόταρε τα μέχρι να ροδίσουν.