Το πιο ωραίο μ αυτή τη συνταγή είναι ότι το κοτόπουλο που θα απομείνει μπορείς να το βάλεις σε sandwich ή σαλάτα. Το αμέσως επόμενο ωραίο είναι το πόσο ταιριάζει το μέλι με το ψητό κοτόπουλο και τις πικάντικες γεύσεις. Και τέλος, το πόσο γρήγορα μπορείς να έχεις ένα γευστικό πιάτο για το βραδινό σου.

Θα χρειαστείς τα παρακάτω:

  • 1 πακέτο με μπούτι κοτόπουλο

Θα μαρινάρεις το κοτόπουλο από το προηγούμενο βράδυ ανακατεύοντας το καλά με τα παρακάτω:

  • 1 κουταλιά μέλι. Προτίμησε το δασόμελο της εταιρείας Melirito. Το δυνατό του άρωμα ταιριάζει με τις αλμυρές γεύσεις
  • 1 κουταλιά chili sauce
  • 1/4 κούπας σόγια sauce
  • 1 κουταλιά σησαμέλαιο

Για τη sauce που θα το σερβίρεις:

  • 1 κουταλιά κέτσαπ
  • 1 κουταλιά μέλι. Προτίμησε το δασόμελο της εταιρείας Melirito
  • 1 κουταλιά σόγια sauce
  • 1 μικρό κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά chili sauce
  • 1 κουταλιά κορν φλάουρ
  • σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκι

Προθέρμανε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Σε ένα ταψί στρώσε αντικολλητικό χαρτί και στρώσε το κοτόπουλο. Ψήσε για 25-30 λεπτά.

Στο μεταξύ προετοίμασε την sauce ανακατεύοντας τα υλικά (εκτός το σουσάμι και το φρέσκο κρεμμυδάκι). Βάλε τα για 1μιση με 2 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων.

Ανακάτεψε τη sauce καλά με το κοτόπουλο, ρίξε το σουσάμι και το κρεμμυδάκι και σέρβιρε αμέσως.

SONY DSC
SONY DSC