Βουτυρένια σφολιάτα που θα γεμίσεις με μοσχάρι, chili και αρωματικά. Μπορείς να προσθέσεις πριν το ψήσιμο και μερικά κομμάτια γραβιέρα.

Τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις 4 πίτες:

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

3 σκελίδες σκόρδο

500 γρ μοσχάρι ή κομμάτι από μπριζόλα κομμένο σε ψιλές φέτες

1 κουταλάκι ρίγανη

1 κουταλάκι τριμμένο θυμάρι

400 γρ ντομάτες σε κονσέρβα

1 κούπα ζωμό

2 κουταλιές πάστα ντομάτας

3 κουταλιές worcestershire sauce

1 κουταλιά καστανή ζάχαρη

3 φύλλα δάφνη

αλάτι

1 κουταλιά cornflour

2 αυγα χτυπημένα

500 γρ  σφολιάτα

1 κουταλιά σουσάμι

μερικές ροδέλες chilli

Πώς θα το φτιάξεις:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 160ºC.

Ζέστανε το λάδι σε ένα τηγάνι, σε χαμηλή θερμοκρασία και σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανέβασε τη θερμοκρασία και πρόσθεσε το μοσχάρι, τη ρίγανη και το θυμάρι μέχρι να ροδίσει το κρέας. Πρόσθεσε και τα υπόλοιπα υλικά και άφησέ το μέχρι να αρχίσει να βράζει.

Ρίξε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα πυρέξ για βάλε το στο φούρνο για 2-3 ώρες. Το κρέας θα πρέπει να μαλακώσει τόσο πολύ που να κόβεται με ένα πιρούνι. Τότε πρόσθεσε το cornflour και ανακάτεψε. Βάλε το για άλλα 15 λεπτά. Άφησέ να κρυώσει για 30 λεπτά.

Ανέβασε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180ºC.

Άνοιξε το φύλλο σε μία επιφάνεια. Χρησιμοποίησε κουπ πατ ή εναλλακτικά το στόμιο από ένα βάζο για να κόψεις ολοστρόγγυλες πίτες. Υπολόγισε πως χρειάζεσαι επιπλέον περιθώριο γύρω από τη ζύμη. Σκέψου πως θες το μέγεθος από μία κλασική τυρόπιτα που αγοράζεις. Γέμισε τα μισά στρογγυλά φύλλα με τη γέμιση. Σκέπασε με τα φύλλα, πίεσε με ένα πιρούνι γύρω γύρω τις άκρες. Με ένα πινέλο άπλωσε το αυγό και πασπάλισε με το σουσάμι. Ψήσε για 25 – 30 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια τους.

featured photo: www.thehungrycook.co.nz