Το σαλάμι και το τραγανό προσούτο δίνουν σε αυτή την πίτσα μια πικάντικη νότα που ολοκληρώνεται με την πιπεράτη γεύση της ρόκας.
Τι θα χρειαστείς:
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
½ φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
80 γραμμάρια προσούτο
80 γραμμάρια calabrese salami ή όποιο αλλαντικο θες τύπου pepperoni
1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα, καλά στραγγισμένη
τριμμένο πιπέρι
χούφτα φύλλα ρόκας, για σερβίρισμα
Πώς να το φτιάξεις:
Ανακάτεψε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξε στο μείγμα με το νερό και το λάδι και ανακάτεψε για να φτιάξεις μία μαλακή ζύμη. Δούλεψε τη ζύμη σε έναν ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και ζύμωσε για 5 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
Βάλε τη ζύμη σε ένα μεγάλο, λαδωμένο μπολ και γύρισέ τη να καλυφθεί ελαφρά με το λάδι. Κάλυψε με πλαστική μεμβράνη. Άφησε στην άκρη για 1½-2 ώρες για να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Όταν φουσκώσει η ζύμη, βγάλε από το μπολ και χώρισε στη μέση. Πασπάλισε με αλεύρι και άνοιξε με τα δάχτυλά σου μία λεία βάση πίτσας.
Προθέρμανε τον φούρνο στους 225°C, στον αέρα και βάλε ένα βαρύ, επίπεδο ταψί να προθερμανθεί.
Άνοιξε τη ζύμη πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Άλειψε με ελαιόλαδο και στη συνέχεια άπλωσε τη σάλτσα ντομάτας πάνω από τη ζύμη. Πασπάλισε από πάνω την παρμεζάνα και άπλωσε το σαλάμι και το προσούτο. Κόψε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια και στέγνωσέ τη. Απλώστε στην πίτσα, περίχυσε με λίγο ελαιόλαδο και πασπάλισε με πιπέρι.
Μετάφερε την πίτσα, μαζί με το χαρτί, στο ζεστό ταψί και ψήσε για περίπου 12 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει, γυρίζοντας για να ροδίσει αν χρειάζεται ομοιόμορφα. Πασπάλισε με τη ρόκα και σέρβιρε αμέσως.