Πίτσα με λουκάνικα και αυγά λέει ο τίτλος. Μετά βλέπεις τη φωτογραφία και σκέφτεσαι πως το έχεις φάει έξω αλλά δεν έχεις δοκιμάσει να το φτιάξεις ποτέ. Τα υλικά είναι απλά και κλασικά. Αν δεν έχεις χρόνο προμηθεύσου έτοιμη ζύμη για πίτσα και πάρε έτοιμη τη σάλτσα. Θες ακόμα τυρί, αυγά και λουκάνικα.
Κανονικά θα πρέπει να απολαμβάνεις την προετοιμασία του φαγητού σου. Να παίρνεις τον χρόνο σου, να βάζεις ένα ποτήρι κρασί και μουσική και να κάνεις focus σ’ αυτό που ετοιμάζεις. Οι Ιταλοί από την άλλη λένε πως η πίτσα είναι ένα πραγματικά γρήγορο φαγητό. Διάλεξε στρατόπεδο και τον τρόπο που θα ετοιμάσεις το φαγητό σου αλλά σε κάθε περίπτωση φτιάξε αυτή την πίτσα.
Τι θα χρειαστείς:
500γρ ζύμη για πίτσα
1/2 κούπα σάλτσα ντομάτας με μυρωδικά και μπαχαρικά για πίτσα
250γρ λουκάνικα
250γρ τριμμένη μοτσαρέλα
4 αυγά
ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Πως θα ετοιμάσεις την πίτσα:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Σε ένα μέτριο τηγάνι σόταρε, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, τα λουκάνικα. Μέχρι να ροδίσουν, περίπου 5 λεπτά. Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια, άνοιξε τη ζύμη. Βουτύρωσε ένα τηγάνι κατάλληλο για να μπει στον φούρνο ή ένα ταψάκι και άπλωσε τη ζύμη. Άπλωσε στην επιφάνειά της τη σάλτσα ντομάτας και πρόσθεσε τα λουκάνικα και τη μοτσαρέλα. Ψήσε για 10 λεπτά. Μετά τα 10 λεπτά, βγάλε τη πίτσα από τον φούρνο. Σπάσε σε ένα μπολ τα αυγά και μετέφερε τους κρόκους πάνω στην επιφάνεια της πίτσας. Δεν πειράζει αν πάρεις μαζί σου και λίγο ασπράδι.
Ψήσε ξανά την πίτσα για 10-12 ακόμα λεπτά. Το ζητούμενο είναι οι κρόκοι να είναι ακόμα μαλακοί. Για να έχεις το σωστό αποτέλεσμα υπολόγισε ότι θα χρειαστείς περίπου 13-15 λεπτά. Εξαρτάται από το πως θέλεις τα αυγά σου κι από τον φούρνο σου.
Γαρνίρισε με σχοινόπρασο και σέρβιρε.