Η σοκολάτα είναι ένα από τα πιο αξιοσέβαστα υλικά στη ζαχαροπλαστική. Ας ξεκινήσουμε από αυτό. Συνεχίζοντας ας συμφωνήσουμε πως η πίτσα είναι ένα από τα πιο υπολογίσιμα comfort food. Ο συνδυασμός των δύο μπορεί να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο. Σαν να έχεις σχέση με τον Mr. Right. Και τώρα πρόσθεσε και τη μπανάνα. Είναι να έχεις σχέση με τον Mr. Right που παράλληλα είναι κι ο καλύτερος φίλος σου.
Η παρακάτω συνταγή για πίτσα σε εισαγωγικά είναι ένα γλύκισμα που θα σερβίρεις μαζί με παγωτό ή και όχι για να συνοδεύσεις τον καφέ σου. Αν δεν έχεις τηγάνι που μπαίνει στον φούρνο μη σε νοιάζει, μπορείς να την κάνεις σε ένα ρηχό στρογγυλό ταψάκι.
Τι θα χρειαστείς:
2 αυγά
1/2 κούπα βούτυρο
1/4 της κούπας σταγόνες σοκολάτας
1/4 της κούπας άχνη ζάχαρη
2 κουταλάκια βανίλια
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι
1/2 κουταλάκι σόδα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 μπανάνα
1/4 της κούπας κρέμα πραλίνα φουντουκιού
παγωτό βανίλια
Πως θα το φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακάτεψε το βούτυρο με τις ζάχαρες. Χτύπησε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Πρόσθεσε τη βανίλια και τα αυγά (ένα κάθε φορά) και ανακάτεψε ξανά.
Σε ένα ξεχωριστό σκεύος ανακάτεψε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Με ένα κουτάλι ανακάτεψε τα καλά μεταξύ τους. Ρίξε τα στέρεα υλικά στα υγρά και ανακάτεψε για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Μόλις είναι έτοιμο πρόσθεσε τις σταγόνες σοκολάτας.
Βουτύρωσε ένα τηγάνι που που μπορείς να βάλεις και στον φούρνο και στρώσε τη μισή από τη ζύμη. Στρώσε τη κρέμα πραλίνας αφήνοντας λίγο κενό στις άκρες. Κόψε την μπανάνα σε φέτες και στρώσε την πάνω στη σοκολάτα.
Στον πάγκο άνοιξε την υπόλοιπη μισή ζύμη και βάλε τη πάνω από τη σοκολάτα και τις μπανάνες, στο τηγάνι. Πασπάλισε με μερικές σταγόνες σοκολάτας και πάνω από τη ζύμη.
Βάλε το τηγάνι στον φούρνο για 25 – 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Άφησέ το για μερικά λεπτά εκτός να κρυώσει και σέρβιρε με μία μπάλα παγωτό.